NGK

“Motosikletle Otomobilin Hız Limiti Aynı Olsun”

Moto-Haber 14.03.2014 - 19:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3665+ kez okundu.
 

“Motosikletle Otomobilin Hız Limiti Aynı Olsun”

MOTED Başkanı Başarı Erbaş, “Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor.” dedi

MOTED Başkanı Başarı Erbaş, “Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor.” dedi Motosikletler için hız limitlerinin otomobillere göre düşük olması risk yaratıyor. Şehirlerarası bölünmüş yollarda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırının 90 kilometre olduğunu söyleyen Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş, “Bu limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor” dedi. Bu nedenle birçok motosiklet kullanıcısının hız limitlerinin otomobillerle aynı olması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunduğunu belirten Erbaş, bu sorunun en kısa zamanda düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şehir içinde sorun yok MOTED Başkanı Erbaş’ın verdiği bilgiye göre motosiklet kullanıcılarının TBMM’ye sunduğu dilekçede şunlar yazıldı: “Güncel karayolları hız limitlerinde şehir içi yollarda otomobillere ve motosikletlere uygulanan limitlerde fark yoktur ve 50 kilometredir. Bununla birlikte örneğin ismi ‘şehirlerarası bölünmüş yol’ olarak geçen yollarımızda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırı 90 kilometredir. Bu limit farklılığı motosiklet sürücüleri için tehlike yaratmaktadır. Akan trafikte 110 kilometre hız limitinde seyir halinde olan otomobillerle birlikte 90 kilometre hızla seyretmek zorunda olan bir motosiklet, maalesef sürekli olarak baskı, şerit ihlalleri ve şoför tacizi altında kalmaktadır.”
MOTED Başkanı Başarı Erbaş, “Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor.” dedi

MOTED Başkanı Başarı Erbaş, “Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor.” dedi

Motosikletler için hız limitlerinin otomobillere göre düşük olması risk yaratıyor. Şehirlerarası bölünmüş yollarda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırının 90 kilometre olduğunu söyleyen Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş, “Bu limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kalıyor” dedi. Bu nedenle birçok motosiklet kullanıcısının hız limitlerinin otomobillerle aynı olması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunduğunu belirten Erbaş, bu sorunun en kısa zamanda düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şehir içinde sorun yok

MOTED Başkanı Erbaş’ın verdiği bilgiye göre motosiklet kullanıcılarının TBMM’ye sunduğu dilekçede şunlar yazıldı: “Güncel karayolları hız limitlerinde şehir içi yollarda otomobillere ve motosikletlere uygulanan limitlerde fark yoktur ve 50 kilometredir. Bununla birlikte örneğin ismi ‘şehirlerarası bölünmüş yol’ olarak geçen yollarımızda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırı 90 kilometredir. Bu limit farklılığı motosiklet sürücüleri için tehlike yaratmaktadır. Akan trafikte 110 kilometre hız limitinde seyir halinde olan otomobillerle birlikte 90 kilometre hızla seyretmek zorunda olan bir motosiklet, maalesef sürekli olarak baskı, şerit ihlalleri ve şoför tacizi altında kalmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.