NGK

Yerel Haberler 29.10.2015 - 06:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 1929+ kez okundu.
 

Cumhuriyet 92 Yaşında

Türkiye Cumhuriyeti bugün 92’inci yaşını kutluyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir ziyareti ile başlayacak.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 29 Ekim kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlarla bir araya geleceği resepsiyonla başlayacak. 81 ilden, herhangi bir unvan taşımayan vatandaşların katılacağı resepsiyonda, her ilden ortalama 10 kişi bulunacak. Yaklaşık 800-900 kişinin katılacağı etkinlik kapsamında, davetliler Külliye'yi gezecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Cumhuriyet Bayramı günü ise Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kutlamaları kabul edecek.  Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta[1] kutlanan bir millî bayramdır. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta sevinçle karşılanırken ünlü arama motoru Google'da bu özel güne kayıtsız kalmadı. Özel günler ve kişiler için hazırladığı Doodle tasarımlarını bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladı.
Cumhuriyet 92 Yaşında

Türkiye Cumhuriyeti bugün 92’inci yaşını kutluyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 29 Ekim kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlarla bir araya geleceği resepsiyonla başlayacak.

81 ilden, herhangi bir unvan taşımayan vatandaşların katılacağı resepsiyonda, her ilden ortalama 10 kişi bulunacak. Yaklaşık 800-900 kişinin katılacağı etkinlik kapsamında, davetliler Külliye'yi gezecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

Cumhuriyet Bayramı günü ise Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kutlamaları kabul edecek. 

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta[1] kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta sevinçle karşılanırken ünlü arama motoru Google'da bu özel güne kayıtsız kalmadı. Özel günler ve kişiler için hazırladığı Doodle tasarımlarını bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.