NGK

Ampute motosikletçi start almak istiyor

Moto-Haber 31.01.2019 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3776+ kez okundu.
 

Ampute motosikletçi start almak istiyor

Ankara'da 2 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında sağ ayağını kaybeden Selami Türkan, motosiklet tutkusundan vazgeçmeyerek, sporcu olarak pistlerde yarışabilmek için mücadele veriyor.

Küçük yaşta ailedeki ilgiden başlayarak 1999 yılında 12 yaşındayken tanıştığı motosikleti tutkuya dönüştüren ve kaza geçirmesine rağmen sevdasından vazgeçmeyen 32 yaşındaki Selami Türkan, tutkusunu ve hayallerini anlattı. Askerlikten sonra büyük pist motosikletlerine geçtiğini paylaşan Türkan, "Bunun tamamen özgürlük, motosiklet kardeşliği olduğuna inandıktan sonra bu tutkumdan vazgeçmedim." dedi. Ankara`da iki yıl önce çevre otoyolunda motosikletiyle trafik kazası geçirdiğini vurgulayan Türkan, şöyle konuştu: "2017 yılında kaza geçirerek sağ ayağımı kaybettim. Otoyolda dikkatsiz bir araç sürücüsü yüzünden kontrolümü kaybettim ve bariyerlere girdim. O bariyerlerin dikmelerinden ayağımı kopardım. İki talihsiz olay vardır, dikkatsiz araç sürücüleri ve bariyerlerin altındaki o açık kısımlar. Bizi öldüren aslında motosiklet değil. Arabalar ve bariyerlerin dikme ayakları." "Kazadan sonra sevdamdan asla vazgeçmedim." diyen Türkan, tutkusu nedeniyle motosikletle ilgili meslek seçtiğini dile getirdi. Kaza sonrası mesleğinden biraz vazgeçtiğini ifade eden Türkan, "Motosiklet tekniğiyle ilgilenen arkadaşların yanında takılıyordum. Kazadan 2 yıl önce aralıksız onlarla beraber hem motosiklet kullandım hem de motosikletin ne olduğunu daha iyi anlayabilmek için zaman geçirdim." değerlendirmesinde bulundu. Sağ ayağını diz altından kaybettiğini anlatan ampute motosikletçi, geliştirdiği teknik cihazlarla daha güvenli ve seri motosiklet kullandığını söyledi. Motosikletin özelliğine göre protezinde uzatma veya kısaltma aparatlarını kullandığını ifade eden Türkan, şöyle devam etti: "Protezimi ilk kullanmaya başladığımda yürümekte bile zorluk çekiyordum. Yeterlilik seviyesinin çok az olduğunu düşünüyordum. Herhangi bir mühendislik harikası olan bir protezim yok. Normal bir soketin üzerine biraz çalışma yaptım. Çalışma yaptığım protezimle beraber kendi yeterlilik seviyemi artırdım. Motosiklette denge problemini aştım. Tendomlarım olmadığı halde tek ayağımın üzerine sekebilecek kadar yeterlilik seviyesini artırdım. Engelim motor kullanmama bir engel olmadı. Biz bunun yasal hale gelmesini istiyoruz. Engelli vatandaşlar ehliyet alabilir bunda problem yok. Ancak 250 cc ve 3 tekerlek alınabiliyor. Piste girmek için ehliyete değil, lisansa ihtiyacım var." "Belki ülkemi yurt dışında temsil edeceğim." Türkan, ampute kişiler için motosiklet yarışı branşının açılmasını istediklerini ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ile görüşme yapacaklarını dile getirerek, bunun örneklerinin yurt dışında bulunduğunu söyledi. Türkan, "Belki ülkemi yurt dışında temsil edeceğim." dedi.  
Ankara'da 2 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında sağ ayağını kaybeden Selami Türkan, motosiklet tutkusundan vazgeçmeyerek, sporcu olarak pistlerde yarışabilmek için mücadele veriyor.

Küçük yaşta ailedeki ilgiden başlayarak 1999 yılında 12 yaşındayken tanıştığı motosikleti tutkuya dönüştüren ve kaza geçirmesine rağmen sevdasından vazgeçmeyen 32 yaşındaki Selami Türkan, tutkusunu ve hayallerini anlattı.

Askerlikten sonra büyük pist motosikletlerine geçtiğini paylaşan Türkan, "Bunun tamamen özgürlük, motosiklet kardeşliği olduğuna inandıktan sonra bu tutkumdan vazgeçmedim." dedi.

Ankara`da iki yıl önce çevre otoyolunda motosikletiyle trafik kazası geçirdiğini vurgulayan Türkan, şöyle konuştu:

"2017 yılında kaza geçirerek sağ ayağımı kaybettim. Otoyolda dikkatsiz bir araç sürücüsü yüzünden kontrolümü kaybettim ve bariyerlere girdim. O bariyerlerin dikmelerinden ayağımı kopardım. İki talihsiz olay vardır, dikkatsiz araç sürücüleri ve bariyerlerin altındaki o açık kısımlar. Bizi öldüren aslında motosiklet değil. Arabalar ve bariyerlerin dikme ayakları."

"Kazadan sonra sevdamdan asla vazgeçmedim." diyen Türkan, tutkusu nedeniyle motosikletle ilgili meslek seçtiğini dile getirdi.

Kaza sonrası mesleğinden biraz vazgeçtiğini ifade eden Türkan, "Motosiklet tekniğiyle ilgilenen arkadaşların yanında takılıyordum. Kazadan 2 yıl önce aralıksız onlarla beraber hem motosiklet kullandım hem de motosikletin ne olduğunu daha iyi anlayabilmek için zaman geçirdim." değerlendirmesinde bulundu.

Sağ ayağını diz altından kaybettiğini anlatan ampute motosikletçi, geliştirdiği teknik cihazlarla daha güvenli ve seri motosiklet kullandığını söyledi.

Motosikletin özelliğine göre protezinde uzatma veya kısaltma aparatlarını kullandığını ifade eden Türkan, şöyle devam etti:

"Protezimi ilk kullanmaya başladığımda yürümekte bile zorluk çekiyordum. Yeterlilik seviyesinin çok az olduğunu düşünüyordum. Herhangi bir mühendislik harikası olan bir protezim yok. Normal bir soketin üzerine biraz çalışma yaptım. Çalışma yaptığım protezimle beraber kendi yeterlilik seviyemi artırdım. Motosiklette denge problemini aştım. Tendomlarım olmadığı halde tek ayağımın üzerine sekebilecek kadar yeterlilik seviyesini artırdım. Engelim motor kullanmama bir engel olmadı. Biz bunun yasal hale gelmesini istiyoruz. Engelli vatandaşlar ehliyet alabilir bunda problem yok. Ancak 250 cc ve 3 tekerlek alınabiliyor. Piste girmek için ehliyete değil, lisansa ihtiyacım var."

"Belki ülkemi yurt dışında temsil edeceğim."

Türkan, ampute kişiler için motosiklet yarışı branşının açılmasını istediklerini ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ile görüşme yapacaklarını dile getirerek, bunun örneklerinin yurt dışında bulunduğunu söyledi. Türkan, "Belki ülkemi yurt dışında temsil edeceğim." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.