Rutec

Aprilia 'tamamen yeniden tasarlanan' motorunu tanıttı

Moto-GP 04.03.2016 - 13:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2820+ kez okundu.
 

Aprilia 'tamamen yeniden tasarlanan' motorunu tanıttı

İtalyan üretici Aprilia takımı 2016 sezonunda Alvaro Bautista ve Stefan Bradl'ın kullanacağı tamamen yeni RS-GP'yi tanıttı.

Son yıllarda 125cc ve 250cc'de şampiyonluklar yaşayan Aprilia, 2015 yılında Gresini Racing'le anlaşma sağlayarak MotoGP'ye dönmüştü. Alvato Bautista ve Marco Melandri kadrosuyla 2015 sezonuna başlayan Aprilia, sezon ortasında Melandri-Bradl değişikliğine gitmişti. Takım patronu Romano Albesiano yeni motorları hakkında açıklamalarda bulundu. "Yaklaşan sezon bizim için çok önemli olacak. Yeni RS-GP Aprilia Racing geleneğini yansıtıyor ve hiçbir şekilde taviz vermeden her parçayı yeniden yorumlayarak ortaya çıkarttık. Bu motor, bizim yarış departmanının bugüne kadar üstlendiği en iddialı projedir." "Testlerin sonunda ilk tepkiler oldukça olumlu. Her iki sürücümüz de özellikle dinamik açıdan motordan memnun olduğunu dile getirdi." "Uzun bir yolun başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Her yeni projeyle birlikte kaçınılmaz zorlukların geldiğinin farkındayız." dedi. 2006 yılında Aprilia ile 125cc şampiyonluğunu kazanan Bautista da yorumlarda bulundu. "Sıfırdan başlamıyoruz ancak her durumda yeni motorumuzu geliştirmemiz gerekecek. Bu sezon Aprilia'nın neler beklediğine dair çok net fikirlerinin olduğunu düşünüyorum." "Büyük bir mücadele olacak çünkü çok az test yaptık ve bu yüzden yarış hafta sonlarında çok fazla çalışmamız gerekecek." "Dürüst olmak gerekirse, sezonun orta noktalarına doğru rekabetçi pozisyonda olmak güzel olurdu." "Heyecanlıyım ve güzel bir sezon olmasını istiyorum. Üst sıralara geri dönmek istiyoruz ve hayal kurmuyoruz." dedi. Geçtiğimiz yıl takıma sezon ortasında katılan Bradl ise kariyerinde ilk defa böyle bir geliştirme çalışmasına katıldığını ve çok fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.
İtalyan üretici Aprilia takımı 2016 sezonunda Alvaro Bautista ve Stefan Bradl'ın kullanacağı tamamen yeni RS-GP'yi tanıttı.

Son yıllarda 125cc ve 250cc'de şampiyonluklar yaşayan Aprilia, 2015 yılında Gresini Racing'le anlaşma sağlayarak MotoGP'ye dönmüştü.

Alvato Bautista ve Marco Melandri kadrosuyla 2015 sezonuna başlayan Aprilia, sezon ortasında Melandri-Bradl değişikliğine gitmişti.

Takım patronu Romano Albesiano yeni motorları hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yaklaşan sezon bizim için çok önemli olacak. Yeni RS-GP Aprilia Racing geleneğini yansıtıyor ve hiçbir şekilde taviz vermeden her parçayı yeniden yorumlayarak ortaya çıkarttık. Bu motor, bizim yarış departmanının bugüne kadar üstlendiği en iddialı projedir."

"Testlerin sonunda ilk tepkiler oldukça olumlu. Her iki sürücümüz de özellikle dinamik açıdan motordan memnun olduğunu dile getirdi."

"Uzun bir yolun başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Her yeni projeyle birlikte kaçınılmaz zorlukların geldiğinin farkındayız." dedi.

2006 yılında Aprilia ile 125cc şampiyonluğunu kazanan Bautista da yorumlarda bulundu.

"Sıfırdan başlamıyoruz ancak her durumda yeni motorumuzu geliştirmemiz gerekecek. Bu sezon Aprilia'nın neler beklediğine dair çok net fikirlerinin olduğunu düşünüyorum."

"Büyük bir mücadele olacak çünkü çok az test yaptık ve bu yüzden yarış hafta sonlarında çok fazla çalışmamız gerekecek."

"Dürüst olmak gerekirse, sezonun orta noktalarına doğru rekabetçi pozisyonda olmak güzel olurdu."

"Heyecanlıyım ve güzel bir sezon olmasını istiyorum. Üst sıralara geri dönmek istiyoruz ve hayal kurmuyoruz." dedi.

Geçtiğimiz yıl takıma sezon ortasında katılan Bradl ise kariyerinde ilk defa böyle bir geliştirme çalışmasına katıldığını ve çok fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.