NGK

Avintia Ducati, 2018 sezonu için Rabat'la anlaştı

Moto-GP 08.09.2017 - 14:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2197+ kez okundu.
 

Avintia Ducati, 2018 sezonu için Rabat'la anlaştı

MotoGP takımlarından Avintia, 2018 sezonunda İspanyol sürücü Tito Rabat'la anlaştığını açıkladı. 28 yaşındaki Rabat, Ducati Desmosedici'nin GP17 modeliyle gelecek sene Marc VDS Honda takımından ayrılıp Avintia takımına geçecek.  Çaylak sezonu olan geçen seneyi 21. sırada tamamlayan Rabat, bu sene ise 18. sırada bulunuyor. Rabat, "Reale Avintia Racing'le imzaladığım ve 2018'de Ducati'yle yarışacağım için çok mutluyum." "Honda'yla iki yıl içinde iyi işler çıkardığımızı düşünüyorum ancak artık bariyerlere çok yaklaştım ve fren yapmak artık çok zor. Bu yüzden değişim zamanının geldiğini düşünüyorum." "Şimdi MotoGP'de hızlı ve rekabetçi olabildiğimi göstermek için yeni bir fırsatım var. Çocukluğumdan beri bildiğim bir takımda yarışacağım ve bu motosiklet bedenim ve stilime mükemmel uyacak." dedi. Rabat, Avintia takımına hiç de yabancı değil. 125 cc sınıfında ve 2011'de çaylak olarak yarıştığı Moto2'de Avintia takımıyla yarışlara çıkmıştı. İspanyol sürücü Marc VDS takımıyla 2014 sezonunda Moto2'yi domine etmişti ve bir yıl sonra MotoGP'ye yükseldi. Takım patronu Raul Romero, "Tito benim çocuğum gibi. Benim için ilk yarışına İspanya şampiyonasında çıkmıştı ve ilk şampiyonluğunu benim takımımda yaşadı. Kariyeri boyunca çeşitli takımlarda yarıştı ancak şimdi evine döndü." "Burada kariyerinin zirvesine çıakcağını ve Ducati'yle birlikte mükemmel sonuçlar elde edeceğine inanıyorum." "Tito çok çalışkan bir sürücü. Moto2'deki şampiyonluğunun arkasında yatan sır da işte bu. Gelecek sezon, [Andrea] Dovizioso'yla zirvede yer alan ve bu sene son derece rekabetçi bir motosiklet olan Desmosedici GP17'ye binecek." dedi. Rabat, takımın 2018'deki iki koltuğundan birine aday olan altı sürücüden biriydi. Moto2 sürücüsü Xavier Simeon'un, Rabat'ın takım arkadaşı olması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Ancak mevcut sürücüler Loris Baz ve Hector Barbera'dan birisi de takımda kalma şansına sahipler. 2018 MotoGP sürücü kadrosu: Takım Sürücüler Repsol Honda  Marc Marquez  Dani Pedrosa Movistar Yamaha  Valentino Rossi  Maverick Vinales Ducati  Andrea Dovizioso  Jorge Lorenzo Suzuki  Andrea Iannone  Alex Rins Aprilia  Aleix Espargaro  Scott Redding KTM  Pol Espargaro  Bradley Smith LCR Honda  Cal Crutchlow  Takaaki Nakagami Marc VDS Honda  Franco Morbidelli  Tom Luthi Tech 3 Yamaha  Johann Zarco  Jonas Folger Pramac Ducati  Danilo Petrucci  Jack Miller Aspar Ducati  Alvaro Bautista  Karel Abraham Avintia Ducati  Tito Rabat TBA

MotoGP takımlarından Avintia, 2018 sezonunda İspanyol sürücü Tito Rabat'la anlaştığını açıkladı.

28 yaşındaki Rabat, Ducati Desmosedici'nin GP17 modeliyle gelecek sene Marc VDS Honda takımından ayrılıp Avintia takımına geçecek. 

Çaylak sezonu olan geçen seneyi 21. sırada tamamlayan Rabat, bu sene ise 18. sırada bulunuyor.

Rabat, "Reale Avintia Racing'le imzaladığım ve 2018'de Ducati'yle yarışacağım için çok mutluyum."

"Honda'yla iki yıl içinde iyi işler çıkardığımızı düşünüyorum ancak artık bariyerlere çok yaklaştım ve fren yapmak artık çok zor. Bu yüzden değişim zamanının geldiğini düşünüyorum."

"Şimdi MotoGP'de hızlı ve rekabetçi olabildiğimi göstermek için yeni bir fırsatım var. Çocukluğumdan beri bildiğim bir takımda yarışacağım ve bu motosiklet bedenim ve stilime mükemmel uyacak." dedi.

Rabat, Avintia takımına hiç de yabancı değil. 125 cc sınıfında ve 2011'de çaylak olarak yarıştığı Moto2'de Avintia takımıyla yarışlara çıkmıştı.

İspanyol sürücü Marc VDS takımıyla 2014 sezonunda Moto2'yi domine etmişti ve bir yıl sonra MotoGP'ye yükseldi.

Takım patronu Raul Romero, "Tito benim çocuğum gibi. Benim için ilk yarışına İspanya şampiyonasında çıkmıştı ve ilk şampiyonluğunu benim takımımda yaşadı. Kariyeri boyunca çeşitli takımlarda yarıştı ancak şimdi evine döndü."

"Burada kariyerinin zirvesine çıakcağını ve Ducati'yle birlikte mükemmel sonuçlar elde edeceğine inanıyorum."

"Tito çok çalışkan bir sürücü. Moto2'deki şampiyonluğunun arkasında yatan sır da işte bu. Gelecek sezon, [Andrea] Dovizioso'yla zirvede yer alan ve bu sene son derece rekabetçi bir motosiklet olan Desmosedici GP17'ye binecek." dedi.

Rabat, takımın 2018'deki iki koltuğundan birine aday olan altı sürücüden biriydi.

Moto2 sürücüsü Xavier Simeon'un, Rabat'ın takım arkadaşı olması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Ancak mevcut sürücüler Loris Baz ve Hector Barbera'dan birisi de takımda kalma şansına sahipler.

2018 MotoGP sürücü kadrosu:

Takım Sürücüler
Repsol Honda

 Marc Marquez

 Dani Pedrosa

Movistar Yamaha

 Valentino Rossi

 Maverick Vinales

Ducati

 Andrea Dovizioso

 Jorge Lorenzo

Suzuki

 Andrea Iannone

 Alex Rins

Aprilia

 Aleix Espargaro

 Scott Redding

KTM

 Pol Espargaro

 Bradley Smith

LCR Honda

 Cal Crutchlow

 Takaaki Nakagami

Marc VDS Honda

 Franco Morbidelli

 Tom Luthi

Tech 3 Yamaha

 Johann Zarco

 Jonas Folger

Pramac Ducati

 Danilo Petrucci

 Jack Miller

Aspar Ducati

 Alvaro Bautista

 Karel Abraham

Avintia Ducati

 Tito Rabat

TBA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.