NGK

Can Öncü İspanya'da Parmak Isırttı

Yarışlar 15.10.2018 - 12:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2640+ kez okundu.
 

Can Öncü İspanya'da Parmak Isırttı

İspanya’da yapılan FIM Dünya Gençler Şampiyonası’nın 7. ayak yarışında milli sporcumuz Can Öncü harika bir yarış çıkararak ikinci oldu.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Gençler Şampiyonası’nın 7. ayak yarışı İspanya’nın Albacete Pisti'nde (3,550 mt) düzenlendi. Red Bull KTM Ajo takımıyla şampiyonada boy gösteren milli sporcularımız Can ve ikizi Deniz Öncü kupa hedefiyle piste çıktı. Yarışa 4. cepten start alan Can Öncü 12. sıraya kadar gerilemesine rağmen, rakiplerini tek tek geçerek 15. turda ikinciliğe yerleşti. Genç sporcumuz kalan turlarda İspanyol Raul Fernandez’e yaklaşmaya çalışsa da damalı bayraktan ikinci sırada geçti. 19 turluk yarışta gösterdiği başarılı performansla Can Öncü ödül kürsüsünde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Aynı yarışta mücadele eden milli sporcumuz Deniz Öncü ise hafta sonu yaşadığı sııkıntılar nedeniyle 32. likten kurtulamadı. Yarışı değerlendiren Can Öncü, "Bu ikinci pozisyon mükemmel. Harika bir başlangıç yapamadık, çünkü pist hala biraz ıslaktı ve motosikletle ilgili bazı problemler yaşadık. Yine de mücadele etmeye devam ettim ve pistin kurumaya başladığını gördüm. Hızlanıp önce beşinci pozisyon için mücadele eden gruba girdim ve onları geçtikten sonra, ikinci pozisyon için mücadele eden gruba ulaşmayı sağladım. Sonunda onları yakalayıp geçtim. Valencia'nın bir sonraki turu sezonun sonuncusu olacak, o yüzden hedefimiz orada yarışacağımız iki yarışta podyuma çıkmak olacak." dedi. (FIM) Dünya Gençler Şampiyonası’nın son ayağı 25 Kasım 2018 tarihinde İspanya’nın Ricardo Tormo pistinde yapılacak.   MOTO3 DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI PUAN DURUMU 1. Raul Fernandez (KTM) 180 puan 2. Manuel Pagliani (Honda) 131 puan 3. Yuki Kunii (Honda) 114 puan 4. Jeremy Alcoba (Honda) 101 puan 5. Sergio Garcia (Honda) 96 puan 8. Can Öncü (Red Bull KTM Ajo) 69 puan 13. Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) 39 puan
İspanya’da yapılan FIM Dünya Gençler Şampiyonası’nın 7. ayak yarışında milli sporcumuz Can Öncü harika bir yarış çıkararak ikinci oldu.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Gençler Şampiyonası’nın 7. ayak yarışı İspanya’nın Albacete Pisti'nde (3,550 mt) düzenlendi. Red Bull KTM Ajo takımıyla şampiyonada boy gösteren milli sporcularımız Can ve ikizi Deniz Öncü kupa hedefiyle piste çıktı. Yarışa 4. cepten start alan Can Öncü 12. sıraya kadar gerilemesine rağmen, rakiplerini tek tek geçerek 15. turda ikinciliğe yerleşti. Genç sporcumuz kalan turlarda İspanyol Raul Fernandez’e yaklaşmaya çalışsa da damalı bayraktan ikinci sırada geçti. 19 turluk yarışta gösterdiği başarılı performansla Can Öncü ödül kürsüsünde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Aynı yarışta mücadele eden milli sporcumuz Deniz Öncü ise hafta sonu yaşadığı sııkıntılar nedeniyle 32. likten kurtulamadı.

Yarışı değerlendiren Can Öncü, "Bu ikinci pozisyon mükemmel. Harika bir başlangıç yapamadık, çünkü pist hala biraz ıslaktı ve motosikletle ilgili bazı problemler yaşadık. Yine de mücadele etmeye devam ettim ve pistin kurumaya başladığını gördüm. Hızlanıp önce beşinci pozisyon için mücadele eden gruba girdim ve onları geçtikten sonra, ikinci pozisyon için mücadele eden gruba ulaşmayı sağladım. Sonunda onları yakalayıp geçtim. Valencia'nın bir sonraki turu sezonun sonuncusu olacak, o yüzden hedefimiz orada yarışacağımız iki yarışta podyuma çıkmak olacak." dedi.

(FIM) Dünya Gençler Şampiyonası’nın son ayağı 25 Kasım 2018 tarihinde İspanya’nın Ricardo Tormo pistinde yapılacak.

 

MOTO3 DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI PUAN DURUMU

1. Raul Fernandez (KTM) 180 puan

2. Manuel Pagliani (Honda) 131 puan

3. Yuki Kunii (Honda) 114 puan

4. Jeremy Alcoba (Honda) 101 puan

5. Sergio Garcia (Honda) 96 puan

8. Can Öncü (Red Bull KTM Ajo) 69 puan

13. Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) 39 puan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.