NGK

Dakar 2018, 4. Etap: Yamaha’dan Adrian van Beveren Lider

Yarışlar 11.01.2018 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2550+ kez okundu.
 

Dakar 2018, 4. Etap: Yamaha’dan Adrian van Beveren Lider

2018 Dakar’ın 4. etabında Yamaha’dan Adrian van Beveren, motosiklet klasmanında liderliğin yeni sahibi oldu, Ralli lideri Sam Sunderland’in yolda kaldı.

Sunderland’in klasman dışı kalması ile birlikte klasman alt üst oldu ve kariyerinin ikinci Dakar etap galibiyetini kazanan van Beveren liderliğin yeni sahibi oldu.   Dört dakika farkla lider götürdüğü rallinin 330km’lik SanJuande Marcona etabında kaza yapan KTM sürücüsü Sunderland, helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Sunderland’in sırtındaki yaralanmanın çok ağır olduğunu belirten doktorlar, sürücünün rallinin kalan bölümünde yarışamayacağını belirtti. Van Beveren ve rallinin eski lideri Joan Barreda arasında altıncı kontrol noktasında sadece altı saniye vardı ancak son bölümlerde Barreda 10 dakika geriye ve dokuzunculuğa düştü. Etabın sonunda Yamaha sürücüsü Xavier de Soultrait, van Beveren’in ardında etabı ikinci sırada bitirdi ancak rakibinin 5dk01 saniye gerisinde yer aldı. 2 dakika geride Matthias Walkner etabı üçüncü sırada tamamladı.
2018 Dakar’ın 4. etabında Yamaha’dan Adrian van Beveren, motosiklet klasmanında liderliğin yeni sahibi oldu, Ralli lideri Sam Sunderland’in yolda kaldı.

Sunderland’in klasman dışı kalması ile birlikte klasman alt üst oldu ve kariyerinin ikinci Dakar etap galibiyetini kazanan van Beveren liderliğin yeni sahibi oldu.

 

Dört dakika farkla lider götürdüğü rallinin 330km’lik SanJuande Marcona etabında kaza yapan KTM sürücüsü Sunderland, helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

Sunderland’in sırtındaki yaralanmanın çok ağır olduğunu belirten doktorlar, sürücünün rallinin kalan bölümünde yarışamayacağını belirtti.

Van Beveren ve rallinin eski lideri Joan Barreda arasında altıncı kontrol noktasında sadece altı saniye vardı ancak son bölümlerde Barreda 10 dakika geriye ve dokuzunculuğa düştü.

Etabın sonunda Yamaha sürücüsü Xavier de Soultrait, van Beveren’in ardında etabı ikinci sırada bitirdi ancak rakibinin 5dk01 saniye gerisinde yer aldı.

2 dakika geride Matthias Walkner etabı üçüncü sırada tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.