NGK

Deniz Öncü’den Tayland’da Muhteşem Başlangıç

Moto-Haber 13.03.2017 - 19:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2007+ kez okundu.
 

Deniz Öncü’den Tayland’da Muhteşem Başlangıç

Asya Yetenek Kupası'nın açılış yarışlarına milli sporcularımız damgasını vurdu. İkiz sporcularımızdan Deniz Öncü cumartesi ve pazar günü yapılan yarışları kazanarak milli marşımızı Tayland'da bütün dünyaya dinletti.

Idemitsu Asya Yetenek Kupası’nın dördüncü sezonu Tayland’da start aldı. Sezonun açılış yarışında milli sporcularımız Can Öncü ve ikizi Deniz Öncü ülkemizi temsil etti. Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun destek verdiği genç yeteneklerimizden Deniz Öncü Cumartesi ve Pazar günü yapılan 16 turluk iki yarışta da birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.    Chang (4,554 mt.) pistinde Türkiye, Endonezya, Japonya, Malezya, Tayland, Hindistan, Filipinler ve Avustralya’dan gelen 23 genç sporcu yarışlarda start aldı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda milli sporcularımız iyi bir başlangıç yaparak İstiklal Marşımızı Tayland’da bütün dünyaya dinletmeyi başardı. 14 yaşındaki milli sporcumuz Deniz Öncü, cumartesi ve pazar günü yapılan her iki yarışta damalı bayrağı ilk sırada gördü. İkizi Can Öncü ise cumartesi günkü yarışı 7., pazar günkü yarışı da 4. sırada tamamladı. Superbike Dünya Şampiyonu İngiliz pilot Jonathan Rea'da her iki yarış sonunda genç sporcumuzu tebrik ederek başarılar diledi.   Yarışta mücadeleyi hiç bırakmadığını belirten Deniz Öncü, "Çok heyecanlı ve zor bir yarış oldu. Sıralamalarda süspansiyon problemi yaşadım ama daha sonra düzeltildi. Sekizinci sıradan start aldım. İlk grupta gitmeyi hedefleyerek sürekli mücadelenin içinde olmaya çalıştım. Son tura kadar büyük çekişme yaşadık. Hatta zaman zaman çarpıştık. Yarışın son turunda mücadeleden sıyrılıp biraz arayı açtım. Sezonun ilk yarışını kazandığım için çok mutluyum" dedi.
Asya Yetenek Kupası'nın açılış yarışlarına milli sporcularımız damgasını vurdu. İkiz sporcularımızdan Deniz Öncü cumartesi ve pazar günü yapılan yarışları kazanarak milli marşımızı Tayland'da bütün dünyaya dinletti.

Idemitsu Asya Yetenek Kupası’nın dördüncü sezonu Tayland’da start aldı. Sezonun açılış yarışında milli sporcularımız Can Öncü ve ikizi Deniz Öncü ülkemizi temsil etti. Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun destek verdiği genç yeteneklerimizden Deniz Öncü Cumartesi ve Pazar günü yapılan 16 turluk iki yarışta da birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. 

 

Chang (4,554 mt.) pistinde Türkiye, Endonezya, Japonya, Malezya, Tayland, Hindistan, Filipinler ve Avustralya’dan gelen 23 genç sporcu yarışlarda start aldı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda milli sporcularımız iyi bir başlangıç yaparak İstiklal Marşımızı Tayland’da bütün dünyaya dinletmeyi başardı. 14 yaşındaki milli sporcumuz Deniz Öncü, cumartesi ve pazar günü yapılan her iki yarışta damalı bayrağı ilk sırada gördü. İkizi Can Öncü ise cumartesi günkü yarışı 7., pazar günkü yarışı da 4. sırada tamamladı. Superbike Dünya Şampiyonu İngiliz pilot Jonathan Rea'da her iki yarış sonunda genç sporcumuzu tebrik ederek başarılar diledi.

 

Yarışta mücadeleyi hiç bırakmadığını belirten Deniz Öncü, "Çok heyecanlı ve zor bir yarış oldu. Sıralamalarda süspansiyon problemi yaşadım ama daha sonra düzeltildi. Sekizinci sıradan start aldım. İlk grupta gitmeyi hedefleyerek sürekli mücadelenin içinde olmaya çalıştım. Son tura kadar büyük çekişme yaşadık. Hatta zaman zaman çarpıştık. Yarışın son turunda mücadeleden sıyrılıp biraz arayı açtım. Sezonun ilk yarışını kazandığım için çok mutluyum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.