NGK

Ducati'nin Yeni Şeytanı Piste Hazır

Yeni Modeller 16.02.2016 - 13:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3403+ kez okundu.
 

Ducati'nin Yeni Şeytanı Piste Hazır

Ducati’nin geride bıraktığımız EICMA fuarında görücüye çıkardığı cruiser modeli XDiavel artık çok daha hırçın bir versiyona sahip. İtalyan üreticinin “cruiser” denmesinden hoşlanmadığı şeytanı, “draXter” versiyonuyla bunun haklı sebeplerini bir kez daha ortaya koyuyor.

Adından da anlaşılacağı gibi bir dragster, yani kısa mesafeli yarış modeli olarak tasarlanan Ducati draXter, Ducati tasarım ekibinin gelecek vizyonunu gözler önüne seriyor. Ayrıca bir cruiser modelinden beklenmeyecek performansa sahip XDiavel bir pist aracı olsaydı nasıl görünürdü sorusunun da cevabı niteliğinde. Süspansiyon ve fren sistemlerini ailenin yarışçı üyesi Panigale Superbike’tan alan draXter, XDiavel’in 1.262 cc hacimli Testastretta DVT motorunu koruyor.     Markanın başkanına göre X ‘iki dünyanın kesişmesini’, ‘potansiyelin çarpımını’ ve matematiksel olarak ‘ belirsiz değişkeni’ temsil ediyor. Ducati, emeline ulaşmak için Diavel’e doping yapmış. Daha da arıtılmış ve incelmiş XDiavel’in çizgilerinde Bologne şeytanının kişiliğini buluyoruz. Ön tekerlek biraz daha uzaklaşıyor ve daha kısa tutulmuş arka taraf, 240 mm genişliğinde canavar bir arka lastiğin hemen üzerinde olası bir yolcunun tüylerini diken diken edecek türden. Motosikletin farı, Diavel’in tarzına uygun ama daha basık. Far tamamıyla LED ve DRL gündüz lambasına da sahip. Tarzdan çok, Ducati bütün dikkatini (zaten bir hayli iddiali olan) son rötuşlara vermiş. Çeşitli ayrıntıların desenleri (S versiyonun işlenmiş jantları, Carters motor, egzoz, rezervuar) ve kullanılan malzemeler ile bu cruiser bütün bakışları kendine çekecek. Özellikle motorun sıvı soğutma sistemi, suyun tamamının içeriden geçirilmesi ve hortumların maksimum düzeyde yok edilmesi amacıyla baştan tasarlandı. Testastretta 1.262 cm3’e çıkınca şişiyor ama Diavel’e göre gücü azaltılmış durumda, 162 beygirden maalesef ‘sadece’ 156 beygire geçilmiş. Değişken supap zamanlama sistemi DVT, tahmin edeceğiniz üzere, performansın yararına! Ducati 13,1 mkg için maksimum 5 000 devir/dakika sunuyor. Bilindiği üzere, 10 mkg’den fazlası için 2 100 devir/dakika zaten mevcut.  
Ducati’nin geride bıraktığımız EICMA fuarında görücüye çıkardığı cruiser modeli XDiavel artık çok daha hırçın bir versiyona sahip. İtalyan üreticinin “cruiser” denmesinden hoşlanmadığı şeytanı, “draXter” versiyonuyla bunun haklı sebeplerini bir kez daha ortaya koyuyor.

Adından da anlaşılacağı gibi bir dragster, yani kısa mesafeli yarış modeli olarak tasarlanan Ducati draXter, Ducati tasarım ekibinin gelecek vizyonunu gözler önüne seriyor. Ayrıca bir cruiser modelinden beklenmeyecek performansa sahip XDiavel bir pist aracı olsaydı nasıl görünürdü sorusunun da cevabı niteliğinde. Süspansiyon ve fren sistemlerini ailenin yarışçı üyesi Panigale Superbike’tan alan draXter, XDiavel’in 1.262 cc hacimli Testastretta DVT motorunu koruyor.

 

 

Markanın başkanına göre X ‘iki dünyanın kesişmesini’, ‘potansiyelin çarpımını’ ve matematiksel olarak ‘ belirsiz değişkeni’ temsil ediyor. Ducati, emeline ulaşmak için Diavel’e doping yapmış. Daha da arıtılmış ve incelmiş XDiavel’in çizgilerinde Bologne şeytanının kişiliğini buluyoruz. Ön tekerlek biraz daha uzaklaşıyor ve daha kısa tutulmuş arka taraf, 240 mm genişliğinde canavar bir arka lastiğin hemen üzerinde olası bir yolcunun tüylerini diken diken edecek türden. Motosikletin farı, Diavel’in tarzına uygun ama daha basık. Far tamamıyla LED ve DRL gündüz lambasına da sahip. Tarzdan çok, Ducati bütün dikkatini (zaten bir hayli iddiali olan) son rötuşlara vermiş. Çeşitli ayrıntıların desenleri (S versiyonun işlenmiş jantları, Carters motor, egzoz, rezervuar) ve kullanılan malzemeler ile bu cruiser bütün bakışları kendine çekecek. Özellikle motorun sıvı soğutma sistemi, suyun tamamının içeriden geçirilmesi ve hortumların maksimum düzeyde yok edilmesi amacıyla baştan tasarlandı. Testastretta 1.262 cm3’e çıkınca şişiyor ama Diavel’e göre gücü azaltılmış durumda, 162 beygirden maalesef ‘sadece’ 156 beygire geçilmiş. Değişken supap zamanlama sistemi DVT, tahmin edeceğiniz üzere, performansın yararına! Ducati 13,1 mkg için maksimum 5 000 devir/dakika sunuyor. Bilindiği üzere, 10 mkg’den fazlası için 2 100 devir/dakika zaten mevcut.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.