NGK

Enduro Heyecanı ‘Kazan’da Yaşanacak

Yarışlar (AA) - Anadolu Ajansı | 23.07.2015 - 15:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3551+ kez okundu.
 

Enduro Heyecanı ‘Kazan’da Yaşanacak

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 3. Ayak yarışı 25-26 Temmuz’da Ankara’nın Kazan ilçesinde yapılacak.

Hitit Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı Ankara’nın Kazan ilçesinde ilk kez düzenlenecek. Başkent’in yeni enduro parkuru ve ekstrem test etabı Güvenç Köyü göletinin yanında yer alacak. Şampiyonanın üçüncü ayağında yarışçılar; kaya, bol taşlı kurumuş dere yatakları, vadi içi yollar, göletin etrafından geçen, teknik ve becerinin ön planda olacağı parkurda izleyenlere seyir zevki yüksek görsel bir şölen sunacak. On ayrı kategori ve farklı gruplarda (E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B, EC, Bayanlar, Gençler, Veteran) koşulacak Enduro Şampiyonası’na Türkiye genelinden 100’den fazla yarışçının katılması bekleniyor. Kazan yarışı 35 km. üzerinden üç tur (105 km) olarak yapılacak. E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B ve Gençler 3 tur (105 km.), EC ve Veteran sınıfı 2 tur (70 km.) ve bayanlarda tek tur (35 km.) atacak. Sporcular, 2 km.lik sürpriz ve zorlu engellerden oluşan Ekstrem Testin (XT) ardından 3.1 km ve 5 km.'lik iki farklı Enduro Testten geçecek. Yarışın İdari ve Teknik Kontrol ile brifingi 25 Temmuz Cumartesi günü Kazan ilçesinin merkezinde yapıldıktan sonra magazin startıda saat 12.30'da verilecek. Enduro severler, 25 Temmuz Cumartesi günü Ekstrem testte yapılacak sıralama turlarının müthiş heyecanına saat 14:00'dan itibaren ortak olurken, 26 Temmuz Pazar günü Ekstrem ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit olacak. Kazan Enduro parkuru fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan enduro test etaplarından oluştuğuna dikkat çeken Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, yarışın hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Karaca, “İyi bir yarış olması için sabah saat 06:00'dan akşam 20:00'e kadar uğraş veriyoruz. Dağa çık, vadiye in, tepeye çık, dereden git derken Kazan parkurunu iyice netleştirdik. Bugüne kadar Ankara'da gerçekleştirilecek en sıkı enduro olacağından şüphem yok. İlk enduro testimiz ısınma olacak, ikinci enduro test yorucu ve teknik, ekstremde ise sürprizlerimiz var” diye konuştu.
Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 3. Ayak yarışı 25-26 Temmuz’da Ankara’nın Kazan ilçesinde yapılacak.

Hitit Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı Ankara’nın Kazan ilçesinde ilk kez düzenlenecek. Başkent’in yeni enduro parkuru ve ekstrem test etabı Güvenç Köyü göletinin yanında yer alacak. Şampiyonanın üçüncü ayağında yarışçılar; kaya, bol taşlı kurumuş dere yatakları, vadi içi yollar, göletin etrafından geçen, teknik ve becerinin ön planda olacağı parkurda izleyenlere seyir zevki yüksek görsel bir şölen sunacak.

On ayrı kategori ve farklı gruplarda (E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B, EC, Bayanlar, Gençler, Veteran) koşulacak Enduro Şampiyonası’na Türkiye genelinden 100’den fazla yarışçının katılması bekleniyor. Kazan yarışı 35 km. üzerinden üç tur (105 km) olarak yapılacak. E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B ve Gençler 3 tur (105 km.), EC ve Veteran sınıfı 2 tur (70 km.) ve bayanlarda tek tur (35 km.) atacak. Sporcular, 2 km.lik sürpriz ve zorlu engellerden oluşan Ekstrem Testin (XT) ardından 3.1 km ve 5 km.'lik iki farklı Enduro Testten geçecek.

Yarışın İdari ve Teknik Kontrol ile brifingi 25 Temmuz Cumartesi günü Kazan ilçesinin merkezinde yapıldıktan sonra magazin startıda saat 12.30'da verilecek. Enduro severler, 25 Temmuz Cumartesi günü Ekstrem testte yapılacak sıralama turlarının müthiş heyecanına saat 14:00'dan itibaren ortak olurken, 26 Temmuz Pazar günü Ekstrem ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit olacak.

Kazan Enduro parkuru fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan enduro test etaplarından oluştuğuna dikkat çeken Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, yarışın hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Karaca, “İyi bir yarış olması için sabah saat 06:00'dan akşam 20:00'e kadar uğraş veriyoruz. Dağa çık, vadiye in, tepeye çık, dereden git derken Kazan parkurunu iyice netleştirdik. Bugüne kadar Ankara'da gerçekleştirilecek en sıkı enduro olacağından şüphem yok. İlk enduro testimiz ısınma olacak, ikinci enduro test yorucu ve teknik, ekstremde ise sürprizlerimiz var” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.