NGK

Enduro Yarışları Başladı

Yarışlar (AA) - Anadolu Ajansı | 01.04.2015 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2238+ kez okundu.
 

Enduro Yarışları Başladı

Fethiye’de iki gün süren Türkiye Enduro Şampiyonası’nda 184 sporcu mücadele etti. Ekstrem, motokros ve enduro etaplarında yarışçılar kupa için kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi.

 2015 Enduro sezonu, Muğla ilinin Fethiye ilçesinde başlayan Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışı ile açıldı. Fethiye Orman Spor Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Fethiye Orman İşletme Müdürü Mustafa Pervanlar, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kamil Çoban ile TMF Yönetim Kurulu Üyekeri takip etti. İki gün boyunca yağan yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen parkurda sporcular düşe kalka mücadele etti. Parkurdaki derelerin içinden geçen sporcular ekstrem parkurunda kalasların ve lastik engellerin üzerinden geçerken bir hayli zorlandı. Binlerce seyirci tarafından izlenen enduro yarışları büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.  Dereceye giren isimler şöyle: E1A: Sinan Memnun, Kuntyer Kuşcu, İbrahim Ercansungur E1B: Mehmet Şahin, Sezar Savaşlı, Mert Kökçü E2A: İsmail Özgül, İslam Yıldız, Murat Yazıcı E2B: Ahmet Emin Koca, Mevlüt Kolay, Osman Bulut E3A: Burak Özdemir, Mehmet Özdemir, Erdal Yavuz E3B: Salih Serim, Turgay Özak, Ahmet Cuma Çentelli EC: Durancan Ulugöz, Özkan Biçer, Yunus Muşmul EB: Şule Öztürk, Nazire Peker, Burcu Tugayoğlu EG: Nurdoğan Kuzu, Cem Çerçi, Efe Ünekçetin    UÇAR: "GENÇ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİ YARIŞMALARA ÇEKTİK" Türkiye Motosiklet Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak sezonun ilk enduro yarışını Fethiye’de gerçekleştiriyoruz. Fethiye’deki yarışlar her zaman marka kalitesinde ve her kulübe her zaman örnek gösterdiğimiz organizasyonlardan biri oluyor. Bu sezon bir yarışçı patlaması yaşayacağımızı önceden ön gördüğümüz için bu ağırlığı en güzel ve en organize bir şekilde kaldırabilecek kulüplerden biri olan Fethiye Ormanspor Kulübünü tercih etmiş olduk. Federasyon olarak hem ulusal hem uluslararası bizim her zaman yüzümüzü güldüren bir kulüp. Bu sene çok daha güzel başarıya imza atan Serkan kardeşimizin de bir Fethiyeli sporcu olarak işin başında olması bizim içinde sigortaydı. Bu seneki yarışlarda tahminlerimizin üstünde bir kayıt ve fiili bir katılım gerçekleşti" dedi.
Fethiye’de iki gün süren Türkiye Enduro Şampiyonası’nda 184 sporcu mücadele etti. Ekstrem, motokros ve enduro etaplarında yarışçılar kupa için kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi.

 2015 Enduro sezonu, Muğla ilinin Fethiye ilçesinde başlayan Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışı ile açıldı. Fethiye Orman Spor Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Fethiye Orman İşletme Müdürü Mustafa Pervanlar, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kamil Çoban ile TMF Yönetim Kurulu Üyekeri takip etti. İki gün boyunca yağan yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen parkurda sporcular düşe kalka mücadele etti. Parkurdaki derelerin içinden geçen sporcular ekstrem parkurunda kalasların ve lastik engellerin üzerinden geçerken bir hayli zorlandı. Binlerce seyirci tarafından izlenen enduro yarışları büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu. 


Dereceye giren isimler şöyle: 
E1A: Sinan Memnun, Kuntyer Kuşcu, İbrahim Ercansungur 
E1B: Mehmet Şahin, Sezar Savaşlı, Mert Kökçü 
E2A: İsmail Özgül, İslam Yıldız, Murat Yazıcı 
E2B: Ahmet Emin Koca, Mevlüt Kolay, Osman Bulut 
E3A: Burak Özdemir, Mehmet Özdemir, Erdal Yavuz 
E3B: Salih Serim, Turgay Özak, Ahmet Cuma Çentelli 
EC: Durancan Ulugöz, Özkan Biçer, Yunus Muşmul 
EB: Şule Öztürk, Nazire Peker, Burcu Tugayoğlu 
EG: Nurdoğan Kuzu, Cem Çerçi, Efe Ünekçetin 
 
UÇAR: "GENÇ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİ YARIŞMALARA ÇEKTİK" 
Türkiye Motosiklet Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak sezonun ilk enduro yarışını Fethiye’de gerçekleştiriyoruz. Fethiye’deki yarışlar her zaman marka kalitesinde ve her kulübe her zaman örnek gösterdiğimiz organizasyonlardan biri oluyor. Bu sezon bir yarışçı patlaması yaşayacağımızı önceden ön gördüğümüz için bu ağırlığı en güzel ve en organize bir şekilde kaldırabilecek kulüplerden biri olan Fethiye Ormanspor Kulübünü tercih etmiş olduk. Federasyon olarak hem ulusal hem uluslararası bizim her zaman yüzümüzü güldüren bir kulüp. Bu sene çok daha güzel başarıya imza atan Serkan kardeşimizin de bir Fethiyeli sporcu olarak işin başında olması bizim içinde sigortaydı. Bu seneki yarışlarda tahminlerimizin üstünde bir kayıt ve fiili bir katılım gerçekleşti" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.