Rutec

Enkazdan pistlerin zirvesine!

Moto-Haber 17.08.2014 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2835+ kez okundu.
 

Enkazdan pistlerin zirvesine!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sağ kurtulan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda üç kez birinci olarak pistlerin zirvesine yerleşti.

Enkazdan sağ çıkmayı başaran milli motosikletçi Sofuoğlu, hayata yeniden motor sporlarıyla tutundu. Yarışmayı bırakmayan milli motosikletçi, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Dünya Supersport Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak Türkiye'nin motor sporlarındaki gururu oldu."İLK YARIŞINI DEPREMDEN BİR GÜN ÖNCE KAZANDI" Marmara Depremi'nin 15. yıl dönümünde yaşadıklarını Gençlik Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne anlatan Sofuoğlu, ilk yarışını depremden bir gün önce kazandığını söyledi. Sofuoğlu, depremle birlikte kendisi için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Deprem olunca hayallerim yıkıldı. Bir daha yarışamayacağımı düşündüm" dedi. Depremden sonra tüm mal varlığını kaybettiğini ifade eden Sofuoğlu, "Enkazdan ilk çıkan ben ve 2002 yılında vefat eden ağabeyim Bahattin oldu. Enkazdan çıkıp motor sporlarıyla uğraşmaya devam ettim. Depremden bir süre sonra her şey normalleşmeye başladı" ifadelerini kullandı.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sağ kurtulan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda üç kez birinci olarak pistlerin zirvesine yerleşti.

Enkazdan sağ çıkmayı başaran milli motosikletçi Sofuoğlu, hayata yeniden motor sporlarıyla tutundu. Yarışmayı bırakmayan milli motosikletçi, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Dünya Supersport Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak Türkiye'nin motor sporlarındaki gururu oldu.

"İLK YARIŞINI DEPREMDEN BİR GÜN ÖNCE KAZANDI"

Marmara Depremi'nin 15. yıl dönümünde yaşadıklarını Gençlik Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne anlatan Sofuoğlu, ilk yarışını depremden bir gün önce kazandığını söyledi.

Sofuoğlu, depremle birlikte kendisi için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Deprem olunca hayallerim yıkıldı. Bir daha yarışamayacağımı düşündüm" dedi.

Depremden sonra tüm mal varlığını kaybettiğini ifade eden Sofuoğlu, "Enkazdan ilk çıkan ben ve 2002 yılında vefat eden ağabeyim Bahattin oldu. Enkazdan çıkıp motor sporlarıyla uğraşmaya devam ettim. Depremden bir süre sonra her şey normalleşmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.