NGK

F1, televizyon için egzoz mikrofonu geliştiriyor.

Yerel Haberler 23.09.2017 - 01:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3501+ kez okundu.
 

F1, televizyon için egzoz mikrofonu geliştiriyor.

Son çıkan haberlere göre, gelecekte F1 araçlarının seslerinin televizyona daha iyi yansıması için araçlara yerleştirilecek bir mikrofon geliştiriyor. Formula 1, atmosferik V8 motorlardan turbo V6 motorlara geçince bir anda sessizleşmişti. Bu durum pilotlar, takımlar ve taraftarlardan büyük tepki gördü. 2014'te, sesi iyileştirme çalışmaları kapsamında megafon tarzı egzoz çıkışları gibi şeyler denense de hiç bir şey sesin ciddi ölçüde artmasında katkı sağlamadı. Formula 1'in ticari patronu Sean Bratches, aracın egzoz sistemine yerleştirilecek seramik bir mikrofon üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı. Bratches "İlerlemek için yapmayı düşündüğümüz şeylerden birisi spordaki sesi arttırmak çünkü ses doğrudan taraftarları çekiyor ve üzerinde yapacağımız araştırmalar hayati önemli." dedi. Bu konu üzerinde ödül kazanan yapımcı David Hill çalışıyor. Bratches "Egzoz borusuna yerleştirilerek sesin gerçek düzeyini taraftarlara aktaracak seramik bir mikrofonun gelişimi için Alman bir şirketle çalışıyor." dedi.

Son çıkan haberlere göre, gelecekte F1 araçlarının seslerinin televizyona daha iyi yansıması için araçlara yerleştirilecek bir mikrofon geliştiriyor.

Formula 1, atmosferik V8 motorlardan turbo V6 motorlara geçince bir anda sessizleşmişti. Bu durum pilotlar, takımlar ve taraftarlardan büyük tepki gördü.

2014'te, sesi iyileştirme çalışmaları kapsamında megafon tarzı egzoz çıkışları gibi şeyler denense de hiç bir şey sesin ciddi ölçüde artmasında katkı sağlamadı.

Formula 1'in ticari patronu Sean Bratches, aracın egzoz sistemine yerleştirilecek seramik bir mikrofon üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı.

Bratches "İlerlemek için yapmayı düşündüğümüz şeylerden birisi spordaki sesi arttırmak çünkü ses doğrudan taraftarları çekiyor ve üzerinde yapacağımız araştırmalar hayati önemli." dedi.

Bu konu üzerinde ödül kazanan yapımcı David Hill çalışıyor.

Bratches "Egzoz borusuna yerleştirilerek sesin gerçek düzeyini taraftarlara aktaracak seramik bir mikrofonun gelişimi için Alman bir şirketle çalışıyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.