NGK

Hintli Hero, Türkiye'de fabrika kurmak için kolları sıvadı

Moto-Haber 20.02.2018 - 19:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3391+ kez okundu.
 

Hintli Hero, Türkiye'de fabrika kurmak için kolları sıvadı

Motosiklet üreticisi Hintli Hero, Türkiye'de fabrika kurmak için kolları sıvadı. Soysal Grup ile birlikte 4 yıldır Türkiye pazarında olan Hintliler, Nazilli’de fabrika kurmak için harekete geçti. Fabrikanın sonbaharda üretime geçmesi planlandı.

Hero’nun Başkan ve CEO'su Pawan Munjal Türkiye yatırımının stratejik değerine dikkat çekerek, "Biz erken davrandık. Türkiye yatırımı bize Avrupa kapısını da açacak. Hero, dünyada 80 milyon adedin üzerinde kullanıcıya ulaştı. Yıllık üretimimiz ortalama 7,5 milyon motosiklet. Dünyada 36 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye bu pazarın 19’ncu ülkesi. Ama Türkiye pazarı, Avrupa pazarına girmek isteyen Hero için son derece önemli bir ülke. Türkiye'yi Avrupa pazarı için bir giriş kapısı olarak görüyoruz. Bu nedenle Türkiye'de fabrika açıyoruz. Türkiye’de üretilecek modelleri sadece Türkiye değil Avrupa pazarına da satacağız. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile gümrük anlaşması olması büyük bir avantaj" dedi. Üretimle birlikte yan sanayi gelişecek, yeni istihdamlar yaratılacak Hero'nun Türkiye ortağı Soysal'ın Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Soysal da Hintli Hero ile ortak olarak fabrika yatırımı yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Soysal; "4 yıldır iç pazarda Hero ile birlikte satış yapıyoruz. Kısa sürede hedeflerimizin üzerine çıktık. Bu ivmeyi yakalarken, 5 yıl veya 50 bin kilometre garanti vermemiz çok etkili oldu. Üretimin başlaması ile başta Avrupa olmak üzere Balkanlar, İran, Irak, Mısır Gürcistan üzere ihracat yapacağız. Üretimin getirdiği fiyat avantajı da iç piyasayı çok memnun edecek. Türkiye Avrupa'ya otomobil üretimi ile güven verdi. Şimdi de sıra motosiklette. Üretimle birlikte yan sanayi gelişecek, yeni istihdamlar yaratılacak" dedi.
Motosiklet üreticisi Hintli Hero, Türkiye'de fabrika kurmak için kolları sıvadı. Soysal Grup ile birlikte 4 yıldır Türkiye pazarında olan Hintliler, Nazilli’de fabrika kurmak için harekete geçti. Fabrikanın sonbaharda üretime geçmesi planlandı.

Hero’nun Başkan ve CEO'su Pawan Munjal Türkiye yatırımının stratejik değerine dikkat çekerek, "Biz erken davrandık. Türkiye yatırımı bize Avrupa kapısını da açacak. Hero, dünyada 80 milyon adedin üzerinde kullanıcıya ulaştı. Yıllık üretimimiz ortalama 7,5 milyon motosiklet. Dünyada 36 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye bu pazarın 19’ncu ülkesi. Ama Türkiye pazarı, Avrupa pazarına girmek isteyen Hero için son derece önemli bir ülke. Türkiye'yi Avrupa pazarı için bir giriş kapısı olarak görüyoruz. Bu nedenle Türkiye'de fabrika açıyoruz. Türkiye’de üretilecek modelleri sadece Türkiye değil Avrupa pazarına da satacağız. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile gümrük anlaşması olması büyük bir avantaj" dedi.

Üretimle birlikte yan sanayi gelişecek, yeni istihdamlar yaratılacak

Hero'nun Türkiye ortağı Soysal'ın Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Soysal da Hintli Hero ile ortak olarak fabrika yatırımı yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Soysal; "4 yıldır iç pazarda Hero ile birlikte satış yapıyoruz. Kısa sürede hedeflerimizin üzerine çıktık. Bu ivmeyi yakalarken, 5 yıl veya 50 bin kilometre garanti vermemiz çok etkili oldu. Üretimin başlaması ile başta Avrupa olmak üzere Balkanlar, İran, Irak, Mısır Gürcistan üzere ihracat yapacağız. Üretimin getirdiği fiyat avantajı da iç piyasayı çok memnun edecek. Türkiye Avrupa'ya otomobil üretimi ile güven verdi. Şimdi de sıra motosiklette. Üretimle birlikte yan sanayi gelişecek, yeni istihdamlar yaratılacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.