NGK

İLGİNÇ YASAKLAR!

Moto-Haber 24.06.2014 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2492+ kez okundu.
 

İLGİNÇ YASAKLAR!

Dünyadaki en ilginç motosiklet yasakları

Dünyadaki en ilginç motosiklet yasakları: 1- Endonezya'nın Açe bölgesindeki bir şehirde, şeriat uyarınca kadınların motosiklette erkek sürücünün arkasına bacaklarını açarak binmesi yasaklandı. 2-Gaziantep'te valilik "kazalara neden oluyor" gerekçesiyle kent içindeki pek çok noktada motosiklet ve bisiklet kullanmayı yasakladı. Daha sonra bu yasak kaldırıldı. 3-Yemen'de suikast aracı olarak sıkça kullanıldığı gerekçesiyle motosiklet kullanımı yasaklandı. 4-İran'da döviz tasarrufu ve yerli üretimi teşvik tedbirleri kapsamında, lüks tüketim maddeleri olarak adlandırılan bazı ürünlerin ithalat ve ihracatı durduruldu. İthalatı Yasaklanan ürünler arasında motosiklette vardı. 5-Humus'da "motosikletlerin, silahlı kişilerin bozgunculuk ve vatandaşlara karşı ateş açma eylemlerinde kullanılmaları nedeniyle" motosikletle gezmek yasaklandı. 6. Çorum'da ana caddelerde gürültü kirliliği yapan, evrakları eksik olan ve trafik kurallarını ihlal eden motosikletlerin trafik kazalarına neden olduğu gerekçesi ile  motosiklet kullanmak yasaklandı. 7- Afganistanda motosikletli saldırılarda çok sayıda sivil ve dini yetkili ile asker ve polisi öldürmelerinden sonra, bu taşıt aracının kullanılmasını yasaklamıştı.Bu yasak 2 yıl sonra kaldırıldı. 8- Mısır'da güvenlik güçlerine yönelik "motosikletlerle düzenlenen saldırıların arttığı" gerekçesiyle, bu araçlara yönelik çeşitli yasaklamalar getirildi. 9-  İngiltere'nin başkenti Londra'da, motosiklet üzerinde seks  yapmak yasak. .  10- Liberya'dan mototaksilere yasakYasağa sebep olarak bu motosiklet taksilerin oldukça dikkatsiz sürerek kazalara ve can kaybına sebep vermeleri olarak gösterildi.    
Dünyadaki en ilginç motosiklet yasakları

Dünyadaki en ilginç motosiklet yasakları:

1- Endonezya'nın Açe bölgesindeki bir şehirde, şeriat uyarınca kadınların motosiklette erkek sürücünün arkasına bacaklarını açarak binmesi yasaklandı.

2-Gaziantep'te valilik "kazalara neden oluyor" gerekçesiyle kent içindeki pek çok noktada motosiklet ve bisiklet kullanmayı yasakladı. Daha sonra bu yasak kaldırıldı.

3-Yemen'de suikast aracı olarak sıkça kullanıldığı gerekçesiyle motosiklet kullanımı yasaklandı.

4-İran'da döviz tasarrufu ve yerli üretimi teşvik tedbirleri kapsamında, lüks tüketim maddeleri olarak adlandırılan bazı ürünlerin ithalat ve ihracatı durduruldu. İthalatı Yasaklanan ürünler arasında motosiklette vardı.

5-Humus'da "motosikletlerin, silahlı kişilerin bozgunculuk ve vatandaşlara karşı ateş açma eylemlerinde kullanılmaları nedeniyle" motosikletle gezmek yasaklandı.

6. Çorum'da ana caddelerde gürültü kirliliği yapan, evrakları eksik olan ve trafik kurallarını ihlal eden motosikletlerin trafik kazalarına neden olduğu gerekçesi ile  motosiklet kullanmak yasaklandı.

7- Afganistanda motosikletli saldırılarda çok sayıda sivil ve dini yetkili ile asker ve polisi öldürmelerinden sonra, bu taşıt aracının kullanılmasını yasaklamıştı.Bu yasak 2 yıl sonra kaldırıldı.

8- Mısır'da güvenlik güçlerine yönelik "motosikletlerle düzenlenen saldırıların arttığı" gerekçesiyle, bu araçlara yönelik çeşitli yasaklamalar getirildi.

9-  İngiltere'nin başkenti Londra'da, motosiklet üzerinde seks  yapmak yasak. . 

10- Liberya'dan mototaksilere yasakYasağa sebep olarak bu motosiklet taksilerin oldukça dikkatsiz sürerek kazalara ve can kaybına sebep vermeleri olarak gösterildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.