NGK

Kenan Sofuoğlu Portekiz'de Liderlik Peşinde

Yarışlar 14.09.2017 - 12:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3200+ kez okundu.
 

Kenan Sofuoğlu Portekiz'de Liderlik Peşinde

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Portekiz’de bu hafta sonu sezonun 9. ayak yarışında mücadele edecek.

Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 17 Eylül Pazar günü Portekiz’in Algarve Pisti’nde (4.592 km) yapılacak yarışı kazanarak liderliği, daha sonraki 3 etapta ise iyi performans göstererek 6. şampiyonluğu hedefliyor.  Kawasaki Puccetti Racing takımının şampiyon sporcusu, "Dört birincilik ve bir ikincilikle iyi bir performans gösterdik ve inanıyorum ki kalan 4 yarışta da bu performansı devam ettirebilirsek kariyerimin en zor şampiyonluğuna ulaşacağım. Çünkü kışın hiç antrenman yapamadık, ilk 3 yarışa çıkamadık ve rakiplerimize göre çok fazla kaybımız vardı. Ama yılların vermiş olduğu tecrübeyle o farkı kapattık. Ben pek inanmıyordum kapatabileceğimize ama şu anki durumumuz gerçekten iyi." Çok iyi hazırlandığını, Portekiz’de ekstra test sürüşleri yaptıklarını dile getiren Kenan Sofuoğlu,"Hata artık affedilecek türden değil. İşin doğrusunu söylemek gerekirse yaşadığımız zorlu süreçten sonra pek şampiyonlukta umudumun olduğuna inanamıyordum ama şu an artık çok büyük bir iddiamız var ve tecrübemizi konuşturarak bu şampiyonluğu almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.  Milli sporcumuz 15 Eylül Cuma günü serbest antrenmanlara, 16 Eylül Cumartesi günü de super pole çıkacak. Sezonun 9. Mücadelesi 17 Eylül Pazar günü TSİ 13:00’da start (18 tur) alacak.  SÜRÜCÜLER KLASMANI  Sezonun 8. yarışının ardından sürücüler klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle:  1. Lucas Mahias (Fransa) - 121 puan  2. KENAN SOFUOĞLU- 120  3. Sheridan Morais (Güney Afrika) - 101  MARKALAR SIRALAMASI  Sezonun 8. yarışının ardından markalar klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle:  1. Yamaha - 171 puan  2. Kawasaki - 157  3. Honda - 108  TAKIMLAR SIRALAMASI  Sezonun 8. yarışının ardından markalar klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle:  1. Kawasaki Puccetti Racing - 176 2. GRT Yamaha Official WorldSSP Team - 172 puan  3. Kallio Racing - 139  2017 DÜNYA SÜPERSPORT ŞAMPİYONASI KALAN YARIŞLAR  17 Eylül: Portekiz  01 Ekim: Fransa  22 Ekim: İspanya-Jerez  04 Kasım: Katar
Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Portekiz’de bu hafta sonu sezonun 9. ayak yarışında mücadele edecek.

Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 17 Eylül Pazar günü Portekiz’in Algarve Pisti’nde (4.592 km) yapılacak yarışı kazanarak liderliği, daha sonraki 3 etapta ise iyi performans göstererek 6. şampiyonluğu hedefliyor. 

Kawasaki Puccetti Racing takımının şampiyon sporcusu, "Dört birincilik ve bir ikincilikle iyi bir performans gösterdik ve inanıyorum ki kalan 4 yarışta da bu performansı devam ettirebilirsek kariyerimin en zor şampiyonluğuna ulaşacağım. Çünkü kışın hiç antrenman yapamadık, ilk 3 yarışa çıkamadık ve rakiplerimize göre çok fazla kaybımız vardı. Ama yılların vermiş olduğu tecrübeyle o farkı kapattık. Ben pek inanmıyordum kapatabileceğimize ama şu anki durumumuz gerçekten iyi." Çok iyi hazırlandığını, Portekiz’de ekstra test sürüşleri yaptıklarını dile getiren Kenan Sofuoğlu,"Hata artık affedilecek türden değil. İşin doğrusunu söylemek gerekirse yaşadığımız zorlu süreçten sonra pek şampiyonlukta umudumun olduğuna inanamıyordum ama şu an artık çok büyük bir iddiamız var ve tecrübemizi konuşturarak bu şampiyonluğu almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Milli sporcumuz 15 Eylül Cuma günü serbest antrenmanlara, 16 Eylül Cumartesi günü de super pole çıkacak. Sezonun 9. Mücadelesi 17 Eylül Pazar günü TSİ 13:00’da start (18 tur) alacak. 

SÜRÜCÜLER KLASMANI 
Sezonun 8. yarışının ardından sürücüler klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle: 
1. Lucas Mahias (Fransa) - 121 puan 
2. KENAN SOFUOĞLU- 120 
3. Sheridan Morais (Güney Afrika) - 101 

MARKALAR SIRALAMASI 
Sezonun 8. yarışının ardından markalar klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle: 
1. Yamaha - 171 puan 
2. Kawasaki - 157 
3. Honda - 108 

TAKIMLAR SIRALAMASI 
Sezonun 8. yarışının ardından markalar klasmanının ilk 3 sırasındaki puan durumu şöyle: 
1. Kawasaki Puccetti Racing - 176 2. GRT Yamaha Official WorldSSP Team - 172 puan 
3. Kallio Racing - 139 

2017 DÜNYA SÜPERSPORT ŞAMPİYONASI KALAN YARIŞLAR 
17 Eylül: Portekiz 
01 Ekim: Fransa 
22 Ekim: İspanya-Jerez 
04 Kasım: Katar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.