Rutec

Lorenzo Mercedes'in F1 aracıyla test yapmak istiyor

Moto-GP 18.06.2016 - 23:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2686+ kez okundu.
 

Lorenzo Mercedes'in F1 aracıyla test yapmak istiyor

Son MotoGP şampiyonu Jorge Lorenzo, Yamaha ile 2016 sezonu bitmeden Mercedes'in Formula 1 aracıyla test yapabilmesi üzerinde çalışıyor.

Lorenzo, hem Mercedes'in hem de Yamaha'nın ortak sponsoru olan Monster Energy'nin teklifine olumlu cevap verdi. Yamaha'dan bir isim "Seçeneklere bakıyoruz. Monster ile bir şeyler yapmanın iyi yolu bu olabilir. "Jorge Formula 1 aracını test etmek ister ancak belli sebeplerden dolayı bunu yapacak mı bilmiyoruz" dedi. Test yapmasına engel olarak güvenlik ve takvim gösteriliyor. Lorenzo muhtemelen sene sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinde yer alacak. Yamaha onun bu şartlar altında test yapmasını riskli görebilir. Bunun dışında F1 ve MotoGP takvimlerine bakıldığında ortak bir gün bulmak zor olabilir.  Lorenzo'nun bu isteği olmazsa o zaman alternatif bir yol bulunabilir. Lorenzo 2014'te Abu Dhabi 12 Saat Yarışı'na Monster renklerine sahip bir Ferrari ile katılmıştı. Ancak ne olursa olsun Lorenzo'nun Mercedes aracını sürmek için çok istekli olduğu söyleniyor. Lorenzo 1 Ocak 2017 itibariyle Ducati sürücüsü olacağı için bu teste karar verilmesi halinde sene bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor.
Son MotoGP şampiyonu Jorge Lorenzo, Yamaha ile 2016 sezonu bitmeden Mercedes'in Formula 1 aracıyla test yapabilmesi üzerinde çalışıyor.

Lorenzo, hem Mercedes'in hem de Yamaha'nın ortak sponsoru olan Monster Energy'nin teklifine olumlu cevap verdi.

Yamaha'dan bir isim "Seçeneklere bakıyoruz. Monster ile bir şeyler yapmanın iyi yolu bu olabilir.

"Jorge Formula 1 aracını test etmek ister ancak belli sebeplerden dolayı bunu yapacak mı bilmiyoruz" dedi.

Test yapmasına engel olarak güvenlik ve takvim gösteriliyor. Lorenzo muhtemelen sene sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinde yer alacak. Yamaha onun bu şartlar altında test yapmasını riskli görebilir.

Bunun dışında F1 ve MotoGP takvimlerine bakıldığında ortak bir gün bulmak zor olabilir. 

Lorenzo'nun bu isteği olmazsa o zaman alternatif bir yol bulunabilir. Lorenzo 2014'te Abu Dhabi 12 Saat Yarışı'na Monster renklerine sahip bir Ferrari ile katılmıştı.

Ancak ne olursa olsun Lorenzo'nun Mercedes aracını sürmek için çok istekli olduğu söyleniyor.

Lorenzo 1 Ocak 2017 itibariyle Ducati sürücüsü olacağı için bu teste karar verilmesi halinde sene bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.