NGK

Lorenzo, Zarco'nun 'PlayStation' tarzı sürüşünü eleştirdi.

Moto-GP 16.10.2017 - 11:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2687+ kez okundu.
 

Lorenzo, Zarco'nun 'PlayStation' tarzı sürüşünü eleştirdi.

Jorge Lorenzo, Japonya GP'de yağmur altındaki mücadelelerinde temas yaşadığı Tech 3 Yamaha sürücüsü Johann Zarco'yu sürüş stili nedeniyle eleştirdi. Yarışın başında lider olan Lorenzo, kısa süre içerisinde performans ve sonuç olarak pozisyon kaybetmeye başladı. Lorenzo'nun hızlı sıra kaybetmesinde  Zarco ile 9. virajda yaşadığı temas da etkili oldu. Lorenzo "Zarco ile bu sene ilk defa temas yaşamadım. O, çok agresif geçiş yapan bir isim ve bunun çok aşırı olduğunu düşünüyorum." "PlayStation oynarken yaptığınız hatalara benziyor. Önünde hiç pilot yokmuş gibi düşünüyor ve sizin çizginize giriyor, sizi pek umursamıyor." dedi. Lorenzo, bir süre sonra gerilemesini durdurdu ve birkaç sıra kazanarak yarışı 6. sırada tamamlayabildi. Lorenzo'nun geçtiği isimlerinden birisi de Zarco'ydu. Lorenzo "Güvenlik komisyonu ile konuşmak ve neler yapabileceklerini görmek isterim çünkü gelecekte bir şeylerin olabileceğini düşünüyorum." "Çok aşırı agresif olduğunu farkında değil. Yarışı bitirdiğinde onunla konuşmaya gittim ancak yanlış bir şey yaptığını düşünmüyordu." dedi. Zarco, sorumluluk almıyor. Basına konuşan Zarco, Lorenzo'nun dediklerini doğruladı ve bir hatasının olduğunu düşünmediğini söyledi. Zarco "Ön tarafta kendime güveniyordum ve 9. virajda atak yapabileceğimi biliyordum. Dışarıda kalmaya çalıştı ancak o virajı dönerken, onu görmüyordum. Sadece orada olabileceğini biliyordum." "Temas yaşadık çünkü hızlanma esnasında benim çizgime girdi. Bu yüzden temas yaşadık. Ben içteydim ve dezavantajlı duruma düştüm." dedi. Lorenzo, yarış öncesinde galibiyet için favorilerden gösterilse de damalı bayrağı takım arkadaşı ve yarış galibi Andrea Dovizioso'nun 24 sn gerisinde tamamlayabildi. Lorenzo "Beklentilerimiz bu pozisyondan çok daha yüksekti. Galibin 24 sn arkasında kaldı. Bizim ayarlarımıza göre pistte çok fazla su vardı. Kendime güvenim yoktu." "Aynı zamanda güvenlik gerekçesiyle orta sert ön lastikleri kullanamadık. Daha sert olanı kullanmak zorundaydık. Bu da biraz etkiledi çünkü ben Marquez ya da Dovizioso'dan daha yumuşak fren yapıyorum." "Daha fazla yol tutuşuna ihtiyacım vardı. Pist üstünde çok fazla su olmasaydı kazanma mücadelesine hazırdım ancak çok fazla su ve ırmak olunca rekabetçi olamadım." "Lastikleri ısıtmaya çalışsam bile mümkün değildi. Lastikleri yeteri kadar ısıtamadım." dedi.

Jorge Lorenzo, Japonya GP'de yağmur altındaki mücadelelerinde temas yaşadığı Tech 3 Yamaha sürücüsü Johann Zarco'yu sürüş stili nedeniyle eleştirdi.

Yarışın başında lider olan Lorenzo, kısa süre içerisinde performans ve sonuç olarak pozisyon kaybetmeye başladı.

Lorenzo'nun hızlı sıra kaybetmesinde  Zarco ile 9. virajda yaşadığı temas da etkili oldu.

Lorenzo "Zarco ile bu sene ilk defa temas yaşamadım. O, çok agresif geçiş yapan bir isim ve bunun çok aşırı olduğunu düşünüyorum."

"PlayStation oynarken yaptığınız hatalara benziyor. Önünde hiç pilot yokmuş gibi düşünüyor ve sizin çizginize giriyor, sizi pek umursamıyor." dedi.

Jorge Lorenzo, Ducati Team

Lorenzo, bir süre sonra gerilemesini durdurdu ve birkaç sıra kazanarak yarışı 6. sırada tamamlayabildi. Lorenzo'nun geçtiği isimlerinden birisi de Zarco'ydu.

Lorenzo "Güvenlik komisyonu ile konuşmak ve neler yapabileceklerini görmek isterim çünkü gelecekte bir şeylerin olabileceğini düşünüyorum."

"Çok aşırı agresif olduğunu farkında değil. Yarışı bitirdiğinde onunla konuşmaya gittim ancak yanlış bir şey yaptığını düşünmüyordu." dedi.

Zarco, sorumluluk almıyor.

Basına konuşan Zarco, Lorenzo'nun dediklerini doğruladı ve bir hatasının olduğunu düşünmediğini söyledi.

Zarco "Ön tarafta kendime güveniyordum ve 9. virajda atak yapabileceğimi biliyordum. Dışarıda kalmaya çalıştı ancak o virajı dönerken, onu görmüyordum. Sadece orada olabileceğini biliyordum."

"Temas yaşadık çünkü hızlanma esnasında benim çizgime girdi. Bu yüzden temas yaşadık. Ben içteydim ve dezavantajlı duruma düştüm." dedi.

Lorenzo, yarış öncesinde galibiyet için favorilerden gösterilse de damalı bayrağı takım arkadaşı ve yarış galibi Andrea Dovizioso'nun 24 sn gerisinde tamamlayabildi.

Lorenzo "Beklentilerimiz bu pozisyondan çok daha yüksekti. Galibin 24 sn arkasında kaldı. Bizim ayarlarımıza göre pistte çok fazla su vardı. Kendime güvenim yoktu."

"Aynı zamanda güvenlik gerekçesiyle orta sert ön lastikleri kullanamadık. Daha sert olanı kullanmak zorundaydık. Bu da biraz etkiledi çünkü ben Marquez ya da Dovizioso'dan daha yumuşak fren yapıyorum."

"Daha fazla yol tutuşuna ihtiyacım vardı. Pist üstünde çok fazla su olmasaydı kazanma mücadelesine hazırdım ancak çok fazla su ve ırmak olunca rekabetçi olamadım."

"Lastikleri ısıtmaya çalışsam bile mümkün değildi. Lastikleri yeteri kadar ısıtamadım." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.