NGK

Motosikletçilerin Sorunları Kitap Oluyor

Moto-Haber 14.03.2014 - 19:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2147+ kez okundu.
 

Motosikletçilerin Sorunları Kitap Oluyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirtti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirtti.     Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirterek, "Bunları kitapçık haline getirip, hem otomobil kullanıcılarına hem de resmi makamlara ileteceğiz" dedi. Başkan Uçar, Türkiye'de trafik mevzuatının motosiklet kullanıcılarına yönelik olarak daha uygun hale getirilmesi ve Avrupa Birliği standartlarına çıkartılması gerektiğini söyledi. Sosyal medya aracılığıyla motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını kaydeden Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalışmayla idari anlamda kurumları bilgilendirmek istiyoruz. Bu çalışmayı ilk olarak sosyal medyada motosiklet kullanıcılarına duyurduk. Trafikte yaşanan sorunlarla ilgili şu ana kadar yaklaşık 500 mail aldık. Bunları kitapçık haline getirip, hem otomobil kullanıcılarına hem de resmi makamlara ileteceğiz. Bunların içinde trafikte otomobillerin sinyal vermeksizin şerit değiştirmesi, hız limitleri, yol kenarındaki bariyerlerin olası bir motosiklet çarpması halinde ölümcül olmaması, park bahçelerin sulanmasında sadece çiçeklerin sulanması gibi yüzlerce talep var."TALEPLER İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİLECEKTMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, bu sorunları derledikten sonra gerekli yerlere bildirim yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu sorunlardan İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili olan talepleri gerekli yerlere ulaştıracağız. Bunun dışında vergilendirme ile ilgili istekleri de Maliye Bakanlığı'na ileteceğiz. Bu çalışma 1 hafta 10 gün daha sürecek. Daha sonra bu hazırladığımız talepleri bir kitapçık haline getireceğiz. Bu kitapçıkları taksi duraklarına, otomobil galerilerine ulaştırıp dağıtılmasını sağlayacağız. Sonuçta motosikletin kaportası insan. Motosikletle yapılacak en ufak bir hata insan hayatına mal olabilir. Türkiye'de trafik kazası riski aracın alacağı hasarla doğru orantılı. Ancak motosiklet sürücüleri en ufak bir kaymada dahi ölüm riski taşıyor. Bu çalışmayla hem insanları uyarmak hem de resmi kurumlara sorunları iletip, bunları azaltmak istiyoruz."
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirtti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirtti.

 

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın ardından motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili 500 mail aldıklarını belirterek, "Bunları kitapçık haline getirip, hem otomobil kullanıcılarına hem de resmi makamlara ileteceğiz" dedi. Başkan Uçar, Türkiye'de trafik mevzuatının motosiklet kullanıcılarına yönelik olarak daha uygun hale getirilmesi ve Avrupa Birliği standartlarına çıkartılması gerektiğini söyledi. Sosyal medya aracılığıyla motosiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını kaydeden Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalışmayla idari anlamda kurumları bilgilendirmek istiyoruz. Bu çalışmayı ilk olarak sosyal medyada motosiklet kullanıcılarına duyurduk. Trafikte yaşanan sorunlarla ilgili şu ana kadar yaklaşık 500 mail aldık. Bunları kitapçık haline getirip, hem otomobil kullanıcılarına hem de resmi makamlara ileteceğiz. Bunların içinde trafikte otomobillerin sinyal vermeksizin şerit değiştirmesi, hız limitleri, yol kenarındaki bariyerlerin olası bir motosiklet çarpması halinde ölümcül olmaması, park bahçelerin sulanmasında sadece çiçeklerin sulanması gibi yüzlerce talep var."

TALEPLER İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİLECEK

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, bu sorunları derledikten sonra gerekli yerlere bildirim yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu sorunlardan İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili olan talepleri gerekli yerlere ulaştıracağız. Bunun dışında vergilendirme ile ilgili istekleri de Maliye Bakanlığı'na ileteceğiz. Bu çalışma 1 hafta 10 gün daha sürecek. Daha sonra bu hazırladığımız talepleri bir kitapçık haline getireceğiz. Bu kitapçıkları taksi duraklarına, otomobil galerilerine ulaştırıp dağıtılmasını sağlayacağız. Sonuçta motosikletin kaportası insan. Motosikletle yapılacak en ufak bir hata insan hayatına mal olabilir. Türkiye'de trafik kazası riski aracın alacağı hasarla doğru orantılı. Ancak motosiklet sürücüleri en ufak bir kaymada dahi ölüm riski taşıyor. Bu çalışmayla hem insanları uyarmak hem de resmi kurumlara sorunları iletip, bunları azaltmak istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.