Rutec

34 Yıldır Saklıyor!

Moto-Haber 25.04.2014 - 15:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2202+ kez okundu.
 

34 Yıldır Saklıyor!

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli 82 yaşındaki Vahap Durmuş, 1955'te alıp 25 yıl bindiği motosikletini trafikte araç sayısının artması üzerine 34 yıldır kullanmıyor.

Emekli olduğunda aynı model ikinci bir motosiklet alan Durmuş, 34 yıldır evinin üst katında sakladığı motosikletlerinin düzenli bakımını yaparak çalıştırıyor.TTK Merkez Atölyesi'nde 1955'te tesviye ustası olarak işe başlayan Vahap Durmuş, aynı yıl 1954 model Awo marka motosiklet aldı. 25 yıl işe motosikletiyle gidip gelen Durmuş, 1980'de emekli oldu. Araç sayısının artmasıyla trafikte motosiklet kullanmanın da zorlaştığını belirten Durmuş, çok sevdiği aracına binmekten vazgeçti. Durmuş, satmaya kıyamadığı motosikletini arkadaşlarının yardımıyla evinin ardiye olarak kullandığı üst katına çıkardı. Emekli olduğunda hurdadan aynı model ikinci bir motosiklet alıp orijinaline uygun olarak kendisi yeniden yapan Durmuş, onu da üst kata çıkardı.Evli ve 7 çocuk babası Durmuş, iki motosikletini de 34 yıldır evinde saklıyor. Durmuş, düzenli olarak çalıştırıp, bakımlarını yaptığı motosikletlerini çocukları gibi gördüğünü söyledi. 1955'te maaşı 150 lirayken 2 bin lira vererek motosiklet aldığını anlatan Durmuş, şöyle konuştu:"Ben motorumla trafiğe çıktığım zaman önümdeki araçla aramda fren mesafesi bırakırdım. 25 yıl işe motorumla gidip geldim. Ama zamanla trafikteki araç sayısı arttı. O fren mesafesi de kalmıyordu artık. O zaman anladım ki bu iş benden geçti. Emekli olunca evin üst katına bıraktım. Aynı yıl ikinci bir motor aldım aynı model. Onu da yaptım. Şimdi ikisi de burada. Bunlar bozuk olsa gece uyuyamam. Nasıl bir adam silahına güvenir, onu temizler, bakar, benim de silahım bu. Burada indirmeden çalıştırmak bile bana zevk veriyor."
Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli 82 yaşındaki Vahap Durmuş, 1955'te alıp 25 yıl bindiği motosikletini trafikte araç sayısının artması üzerine 34 yıldır kullanmıyor.

Emekli olduğunda aynı model ikinci bir motosiklet alan Durmuş, 34 yıldır evinin üst katında sakladığı motosikletlerinin düzenli bakımını yaparak çalıştırıyor.

TTK Merkez Atölyesi'nde 1955'te tesviye ustası olarak işe başlayan Vahap Durmuş, aynı yıl 1954 model Awo marka motosiklet aldı. 25 yıl işe motosikletiyle gidip gelen Durmuş, 1980'de emekli oldu. Araç sayısının artmasıyla trafikte motosiklet kullanmanın da zorlaştığını belirten Durmuş, çok sevdiği aracına binmekten vazgeçti. Durmuş, satmaya kıyamadığı motosikletini arkadaşlarının yardımıyla evinin ardiye olarak kullandığı üst katına çıkardı. Emekli olduğunda hurdadan aynı model ikinci bir motosiklet alıp orijinaline uygun olarak kendisi yeniden yapan Durmuş, onu da üst kata çıkardı.

Evli ve 7 çocuk babası Durmuş, iki motosikletini de 34 yıldır evinde saklıyor. Durmuş, düzenli olarak çalıştırıp, bakımlarını yaptığı motosikletlerini çocukları gibi gördüğünü söyledi. 1955'te maaşı 150 lirayken 2 bin lira vererek motosiklet aldığını anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

"Ben motorumla trafiğe çıktığım zaman önümdeki araçla aramda fren mesafesi bırakırdım. 25 yıl işe motorumla gidip geldim. Ama zamanla trafikteki araç sayısı arttı. O fren mesafesi de kalmıyordu artık. O zaman anladım ki bu iş benden geçti. Emekli olunca evin üst katına bıraktım. Aynı yıl ikinci bir motor aldım aynı model. Onu da yaptım. Şimdi ikisi de burada. Bunlar bozuk olsa gece uyuyamam. Nasıl bir adam silahına güvenir, onu temizler, bakar, benim de silahım bu. Burada indirmeden çalıştırmak bile bana zevk veriyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.