NGK

Bisikletli ve Motosikletli Güvenliği | BIKE SENSE

Moto-Haber 05.04.2015 - 10:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2640+ kez okundu.
 

Bisikletli ve Motosikletli Güvenliği | BIKE SENSE

Jaguar Land Rover otomobil güvenliği konusunda iyi bir iş çıkararak Virtual Windscreen projesini geliştirmişti. Şimdi ise bisiklet ve motosiklet kullanıcılarını korumak maksadıyla güzel işlere giriştiler.Bike Sense, otomobil üreticilerinin en yeni Ar-Ge çalışmalarından biri. Amacı ise araca özellikle kör noktalardan yaklaşan bisiklet ve motosiklet kullanıcıları konusunda araç sürücülerini uyarmak. Araç civarındaki bisikletli hareketlerini algılıyor ve tehlikeli olabilecek derecede yaklaştığında çeşitli uyarılar yapıyor. Mesela ön taraftan yaklaşan bisiklet ve motosikletler için sürücüyü uyarmak maksadıyla bisiklet zili veya motosiklet kornası sesini yaklaştığı istikametteki hoparlörden veriyor. Eğer bisiklet veya motosiklet arkadan yaklaşıyorsa, sürücü koltuğunun omuz başlarında bulunan hava baloncuklarını harekete geçiriyor ve yaklaşan taraftan dürtme hareketi yapar gibi şişip iniyor. Süper yaratıcı değil mi? Bütün bunlara ilave olarak yanınızdan geçmekte olan bisikleti takip edecek şekilde kapı camlarının alt kısmında kırmızıdan sarıya doğru dönen LED ışıklandırma mevcut.   Peki çok kalabalık şehirlerde ve sıkışık trafikte ne olacak? Bike Sense bu durumda da imdadımıza yetişiyor. Eğer sürücünün bütün uyarıcılara rağmen bisikletlinin farkına varmadığını düşünüyorsa gaz pedalını titreterek, sürücünün gaza basma esnasında anlık olarak duraksamasını sağlıyor. Böylelikle muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor. Ayrıca, araca arkadan yaklaşan bisiklet ve motosikletlileri korumak maksadıyla araç kapılarını geçiş tamamlanana kadar kilitliyor.    Halen konsept aşamasında olan bu çalışmanın, gelecekte daha da fazla özellik eklenerek bütün otomobil modellerine zorunlu olarak uygulanmasını diliyoruz.

Jaguar Land Rover otomobil güvenliği konusunda iyi bir iş çıkararak Virtual Windscreen projesini geliştirmişti. Şimdi ise bisiklet ve motosiklet kullanıcılarını korumak maksadıyla güzel işlere giriştiler.Bike Sense, otomobil üreticilerinin en yeni Ar-Ge çalışmalarından biri. Amacı ise araca özellikle kör noktalardan yaklaşan bisiklet ve motosiklet kullanıcıları konusunda araç sürücülerini uyarmak. Araç civarındaki bisikletli hareketlerini algılıyor ve tehlikeli olabilecek derecede yaklaştığında çeşitli uyarılar yapıyor. Mesela ön taraftan yaklaşan bisiklet ve motosikletler için sürücüyü uyarmak maksadıyla bisiklet zili veya motosiklet kornası sesini yaklaştığı istikametteki hoparlörden veriyor. Eğer bisiklet veya motosiklet arkadan yaklaşıyorsa, sürücü koltuğunun omuz başlarında bulunan hava baloncuklarını harekete geçiriyor ve yaklaşan taraftan dürtme hareketi yapar gibi şişip iniyor. Süper yaratıcı değil mi? Bütün bunlara ilave olarak yanınızdan geçmekte olan bisikleti takip edecek şekilde kapı camlarının alt kısmında kırmızıdan sarıya doğru dönen LED ışıklandırma mevcut.

 

Peki çok kalabalık şehirlerde ve sıkışık trafikte ne olacak? Bike Sense bu durumda da imdadımıza yetişiyor. Eğer sürücünün bütün uyarıcılara rağmen bisikletlinin farkına varmadığını düşünüyorsa gaz pedalını titreterek, sürücünün gaza basma esnasında anlık olarak duraksamasını sağlıyor. Böylelikle muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor. Ayrıca, araca arkadan yaklaşan bisiklet ve motosikletlileri korumak maksadıyla araç kapılarını geçiş tamamlanana kadar kilitliyor

 

Halen konsept aşamasında olan bu çalışmanın, gelecekte daha da fazla özellik eklenerek bütün otomobil modellerine zorunlu olarak uygulanmasını diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.