NGK

Kuralkan'dan Büyük Atak

Moto-Haber 16.11.2015 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2847+ kez okundu.
 

Kuralkan'dan Büyük Atak

Ülkemizde bir taraftan yerli otomobil tartışılırken diğer taraftan Hintli Bajaj şirketi vatandaşı Hintli Tata’nın yapamadığını yaparak dünyanın en ucuz aracını çarşamba günü Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın sayılı motosiklet üretici markalarından biri olan Hintli Bajaj’ın 4 tekerlekli 4 kişilik yeni aracı (Quadricycle-motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan’dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunuluyor.  Motosiklet olarak Türkiye’ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor.   NORMAL EHLİYET YETERAvrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc'lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görürken, ucuz taşıtların da güvenli olabileceğini kanıtlalmayı amaçlıyor. Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor. Kullanmak için ise motosiklet ehliyeti gerekmiyor yani otomobil ehliyeti tamamen yeterli. Türkiye distribütörü olan Kuralkan Holding’in motosiklet üretimi yaptığından yola çıkarak ‘Acaba bu araç Türkiye’de üretilir mi?” sorusuna yönelik olarak ise şu aşamada gündemde olmadığını öğreniyoruz. Kimbilir kısa sürede belkide üretilebilir.
Ülkemizde bir taraftan yerli otomobil tartışılırken diğer taraftan Hintli Bajaj şirketi vatandaşı Hintli Tata’nın yapamadığını yaparak dünyanın en ucuz aracını çarşamba günü Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın sayılı motosiklet üretici markalarından biri olan Hintli Bajaj’ın 4 tekerlekli 4 kişilik yeni aracı (Quadricycle-motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan’dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunuluyor.  Motosiklet olarak Türkiye’ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor.

 

NORMAL EHLİYET YETER
Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc'lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görürken, ucuz taşıtların da güvenli olabileceğini kanıtlalmayı amaçlıyor. Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor. Kullanmak için ise motosiklet ehliyeti gerekmiyor yani otomobil ehliyeti tamamen yeterli. Türkiye distribütörü olan Kuralkan Holding’in motosiklet üretimi yaptığından yola çıkarak ‘Acaba bu araç Türkiye’de üretilir mi?” sorusuna yönelik olarak ise şu aşamada gündemde olmadığını öğreniyoruz. Kimbilir kısa sürede belkide üretilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.