NGK

'Lorenzo ve Rossi'yi takımda tutmak zor olacaktır'

Yarışlar 12.02.2016 - 17:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3395+ kez okundu.
 

'Lorenzo ve Rossi'yi takımda tutmak zor olacaktır'

Tech 3 patronu Herve Poncharal'a göre Rossi ve Lorenzo'yu bir sezon daha takım arkadaşı olarak tutabilmek Yamaha için oldukça zor olacak.

Hem Rossi hem de Lorenzo'nun sene sonunda Yamaha ile olan sözleşmeleri sona erecek ve sürücü pazarında bu ikilinin büyük bir rol oynaması bekleniyor. Yamaha kampı sürücü kadrosunu korumayı hedeflediklerini belirten açıklamalarda bulunurken Pocnharal iki sürücünün kalması durumunda takım içi gerilimin artacağını düşünüyor. "2017 sezonunda hem Rossi'yi hem de Lorenzo'yu takımda tutmaları zor görünüyor." "Lorenzo takımda kalmak isterse Rossi'nin fikrinde bir değişiklik olur mu bilmiyorum ve aynı şekilde tersi durumda da Lorenzo ne yapar bir fikrim yok." Bu ay 37 yaşına girecek olan Rossi'nin emekli olacağını düşünmeyen Poncharal, Sepang testlerinde İtalyan sürücünün her zamanki gibi motive olduğunu söyledi. "Sepang'da çok hırslı bir şekilde çalışıyordu. Motivasyonu son derece yüksek ve fiziksel olarak kendini zorladığını görebiliyordunuz. Onun emekli olacağını söylemek çok zor." "Ne yapacağı konusunda kimsenin fikri yok, sadece kendisi biliyor." "Bence dört veya beş yarış kadar bekleyecek ve performansını değerlendirecek ve sezonun geri kalanıyla ilgili bir kıyaslama yapacak. İlk yarışlardan sonra iyi konumda olursa havlu atacağını düşünmüyorum." "Rossi bir savaşçı ve inanılmaz bir sürücü. Her zaman motive ve yaptığı şeyden zevk alıyor." dedi. Poncharal Rossi'nin olası bir emeklilik kararında Lorenzo'yla sözleşme imzalamanın çok daha önemli olacağını ekledi. "Sepang'da Lorenzo sözleşmesini uzatmak istediğini söyledi. Eğer sezon başlamadan Yamaha Lorenzo ile sözleşme imzalarsa, İspanyol sürücü Yamaha'da emekli olma hayallerine bir adım daha yaklaşacak." "Eğer Lorenzo bu performansıyla birlikte çıkıp Yamaha patronuna 'Benimle Katar'a kadar sözleşme imzalayın yoksa giderim.' derse, o anda Yamaha'nın patronu yerinde olmak istemezdim." "Bu nedenle eğer Yamaha Lorenzo ile erken bir sözleşme imzalarsa bu Rossi'nin gururunu kıracaktır." dedi.
Tech 3 patronu Herve Poncharal'a göre Rossi ve Lorenzo'yu bir sezon daha takım arkadaşı olarak tutabilmek Yamaha için oldukça zor olacak.

Hem Rossi hem de Lorenzo'nun sene sonunda Yamaha ile olan sözleşmeleri sona erecek ve sürücü pazarında bu ikilinin büyük bir rol oynaması bekleniyor.

Yamaha kampı sürücü kadrosunu korumayı hedeflediklerini belirten açıklamalarda bulunurken Pocnharal iki sürücünün kalması durumunda takım içi gerilimin artacağını düşünüyor.

"2017 sezonunda hem Rossi'yi hem de Lorenzo'yu takımda tutmaları zor görünüyor."

"Lorenzo takımda kalmak isterse Rossi'nin fikrinde bir değişiklik olur mu bilmiyorum ve aynı şekilde tersi durumda da Lorenzo ne yapar bir fikrim yok."

Bu ay 37 yaşına girecek olan Rossi'nin emekli olacağını düşünmeyen Poncharal, Sepang testlerinde İtalyan sürücünün her zamanki gibi motive olduğunu söyledi.

"Sepang'da çok hırslı bir şekilde çalışıyordu. Motivasyonu son derece yüksek ve fiziksel olarak kendini zorladığını görebiliyordunuz. Onun emekli olacağını söylemek çok zor."

"Ne yapacağı konusunda kimsenin fikri yok, sadece kendisi biliyor."

"Bence dört veya beş yarış kadar bekleyecek ve performansını değerlendirecek ve sezonun geri kalanıyla ilgili bir kıyaslama yapacak. İlk yarışlardan sonra iyi konumda olursa havlu atacağını düşünmüyorum."

"Rossi bir savaşçı ve inanılmaz bir sürücü. Her zaman motive ve yaptığı şeyden zevk alıyor." dedi.

Poncharal Rossi'nin olası bir emeklilik kararında Lorenzo'yla sözleşme imzalamanın çok daha önemli olacağını ekledi.

"Sepang'da Lorenzo sözleşmesini uzatmak istediğini söyledi. Eğer sezon başlamadan Yamaha Lorenzo ile sözleşme imzalarsa, İspanyol sürücü Yamaha'da emekli olma hayallerine bir adım daha yaklaşacak."

"Eğer Lorenzo bu performansıyla birlikte çıkıp Yamaha patronuna 'Benimle Katar'a kadar sözleşme imzalayın yoksa giderim.' derse, o anda Yamaha'nın patronu yerinde olmak istemezdim."

"Bu nedenle eğer Yamaha Lorenzo ile erken bir sözleşme imzalarsa bu Rossi'nin gururunu kıracaktır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.