NGK

2016 MotoGP Amerika – Marquez Kazandı, Rossi Düştü!

Moto-GP 11.04.2016 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2236+ kez okundu.
 

2016 MotoGP Amerika – Marquez Kazandı, Rossi Düştü!

MotoGP’nin Amerika ayağı olan Austin’de kazanan Repsol Honda’dan Marc Marquez oldu.

Yarışa polden başlayan Marquez ilk virajda liderliği iyi kalkan Jorge Lorenzo’ya kaptıracak gibi görünse de Lorenzo’nun açılmasından faydalanarak liderliği tekrar ele geçirdi ve yarışın sonuna kadar ilk sırada kalarak rahat bir şekilde kazandı. Üçüncülük ise Ducati’den Andrea Iannone’ye gitti. Yamaha’dan Valentino Rossi ise yarışın ilk bölümünde bir önden kayma yaşayarak düştü ve yarışa veda etti. İlerleyen bölümlerde ise Ducati’den Dovizioso’nun şanssızlığı devam etti ve bu kez Honda’dan Pedrosa tarafından düşürüldü. Dovizioso’nun hemen arkasında viraja giren Pedrosa motosikletinin kontrolünü kaybetti ve Ducati’ye çarptı. Yarışa yedek motorla devam etmeyi tercih eden Pedrosa birkaç tur sonra çekilmeyi tercih etti. Şampiyona Avrupa kıtasına geri dönerken Marquez 66 puana sahip ve ikinci Lorenzo’nun 21 puan önünde yer alıyor. Austin’de düşen Rossi ise 33 puan ile üçüncü konumda.
MotoGP’nin Amerika ayağı olan Austin’de kazanan Repsol Honda’dan Marc Marquez oldu.

Yarışa polden başlayan Marquez ilk virajda liderliği iyi kalkan Jorge Lorenzo’ya kaptıracak gibi görünse de Lorenzo’nun açılmasından faydalanarak liderliği tekrar ele geçirdi ve yarışın sonuna kadar ilk sırada kalarak rahat bir şekilde kazandı.

Üçüncülük ise Ducati’den Andrea Iannone’ye gitti.

Yamaha’dan Valentino Rossi ise yarışın ilk bölümünde bir önden kayma yaşayarak düştü ve yarışa veda etti.

İlerleyen bölümlerde ise Ducati’den Dovizioso’nun şanssızlığı devam etti ve bu kez Honda’dan Pedrosa tarafından düşürüldü. Dovizioso’nun hemen arkasında viraja giren Pedrosa motosikletinin kontrolünü kaybetti ve Ducati’ye çarptı. Yarışa yedek motorla devam etmeyi tercih eden Pedrosa birkaç tur sonra çekilmeyi tercih etti.

Şampiyona Avrupa kıtasına geri dönerken Marquez 66 puana sahip ve ikinci Lorenzo’nun 21 puan önünde yer alıyor. Austin’de düşen Rossi ise 33 puan ile üçüncü konumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.