NGK

Pedrosa: Marquez için hazırlanan motosiklet bana zarar veriyor

Moto-GP 10.06.2016 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2502+ kez okundu.
 

Pedrosa: Marquez için hazırlanan motosiklet bana zarar veriyor

Dani Pedrosa bu yıl Marc Marquez ile mücadele edememesinin sebebi olarak motosikletin tamamen ona göre tasarlanmış olmasını görüyor.

Marquez iki yarış galibiyetiyle şampiyonada lider konumdayken takım arkadaşı Pedrosa Arjantin ve Katalonya'da elde ettiği podyumlarla dördüncü sırada. Honda radikal adımlar atarak bu kış motorunu yeniledi, Marquez'e göre bu değişiklik sezon başında iki sürücü tarafından da istenen bir gelişmeydi. Ancak Pedrosa kararda söz sahibi olmadığını ve Marquez's göre hazırlanmış bir motosikletle yarışmak zorunda olduğunu dile getiriyor. 30 yaşındaki sürücü geçtiğimiz Kasım ayındaki Valencia testlerinden 2016'nın zor olacağını anladığını söylüyor. "Elimizde çok motor seçeneği yoktu ama elimizdekilerden şu an kullandığımızı seçmezdim. "Motosiklet ilk ortaya çıktığında zorlanacağımı biliyordum, Kasım'da motosikletin nasıl davrandığını gördüm. Ama olan oldu. "Motosikleti Marquez seçti, ben hiç karışmadım. "O şu an önde ve olmayı da hak ediyor. Motosikleti seviyor, uyum sağlıyor ama ben zorlanıyorum. "Bu çok açık, sonuçlarda ve sürüş stilimizde bunu görebilirsiniz." Uydu takımları da zorlanıyor Pedrosa ayrıca Honda'nın uydu takımlarının da ne kadar zorlandığını hatırlatarak geçtiğimiz yıla göre RC213V'nin ne kadar zor bir motosiklet olduğunu ve sadece Marquez için hazırlandığını yineledi. Cal Crutchlow'un Katalonya'daki altıncılığı bir uydu Honda'sı için bu sezonki en iyi sonuç. Pedrosa sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece kendinizi değil, takımı da düşünmelisiniz. "Diğer Honda'lara baktığınızda iki üç yıl öncesinden daha geride olduklarını görüyorsunuz, o zamanlar Bradl ya da Bautista dördüncü, beşinci olurlardı. "Şimdi ise 10'uncu sıradalar, belki de daha gerideler. Diğer takımlar için de motosikletin düzgün olması gerekiyor."
Dani Pedrosa bu yıl Marc Marquez ile mücadele edememesinin sebebi olarak motosikletin tamamen ona göre tasarlanmış olmasını görüyor.

Marquez iki yarış galibiyetiyle şampiyonada lider konumdayken takım arkadaşı Pedrosa Arjantin ve Katalonya'da elde ettiği podyumlarla dördüncü sırada.

Honda radikal adımlar atarak bu kış motorunu yeniledi, Marquez'e göre bu değişiklik sezon başında iki sürücü tarafından da istenen bir gelişmeydi.

Ancak Pedrosa kararda söz sahibi olmadığını ve Marquez's göre hazırlanmış bir motosikletle yarışmak zorunda olduğunu dile getiriyor.

30 yaşındaki sürücü geçtiğimiz Kasım ayındaki Valencia testlerinden 2016'nın zor olacağını anladığını söylüyor.

"Elimizde çok motor seçeneği yoktu ama elimizdekilerden şu an kullandığımızı seçmezdim.

"Motosiklet ilk ortaya çıktığında zorlanacağımı biliyordum, Kasım'da motosikletin nasıl davrandığını gördüm. Ama olan oldu.

"Motosikleti Marquez seçti, ben hiç karışmadım.

"O şu an önde ve olmayı da hak ediyor. Motosikleti seviyor, uyum sağlıyor ama ben zorlanıyorum.

"Bu çok açık, sonuçlarda ve sürüş stilimizde bunu görebilirsiniz."

Uydu takımları da zorlanıyor

Pedrosa ayrıca Honda'nın uydu takımlarının da ne kadar zorlandığını hatırlatarak geçtiğimiz yıla göre RC213V'nin ne kadar zor bir motosiklet olduğunu ve sadece Marquez için hazırlandığını yineledi.

Cal Crutchlow'un Katalonya'daki altıncılığı bir uydu Honda'sı için bu sezonki en iyi sonuç. Pedrosa sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece kendinizi değil, takımı da düşünmelisiniz.

"Diğer Honda'lara baktığınızda iki üç yıl öncesinden daha geride olduklarını görüyorsunuz, o zamanlar Bradl ya da Bautista dördüncü, beşinci olurlardı.

"Şimdi ise 10'uncu sıradalar, belki de daha gerideler. Diğer takımlar için de motosikletin düzgün olması gerekiyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.