Rutec

Telemetri verilerine göre Marquez'in motor değişikliği yasal

Moto-GP 19.07.2016 - 17:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2562+ kez okundu.
 

Telemetri verilerine göre Marquez'in motor değişikliği yasal

Marc Marquez'in Almanya Grand Prix'sinde pitstop esnasında yaptığı motosiklet değişikliği IRTA tarafından yapılan açıklamayla birlikte yasal olarak nitelendirildi.

Marc Marquez motosiklet değişikliği için pite geldiğinde bazı videolarda ortaya çıkan görüntüye göre mekanikerler motosikletin debriyaj kolunu tutuyordu. IRTA teknik şefi Danny Aldridge yaptığı açıklamada bu hareketin kurallar çerçevesinde yasal olduğunu bildirdi. Yarış tamamlandıktan hemen sonra Aldridge HRC garajını ziyaret etti ve Marquez'in Sachsenring'de galibiyete ulaştığı motosikletin telemetri verilerini istedi. İnternette dolaşan bazı videolarda bu pitstop esnasında şüpheli hareketlerin olduğu söyleniyordu. Marquez'in motosiklet değiştirdiği anda bir takım mekanikerinin debriyajı tuttuğu görülüyor ve bu da Marquez'in RC213V motosikletinin viteste olduğu şüphesini uyandırdı. Videolar incelendiğinde Marquez'in mekanikeri Jordi Castella'nın debriyaj kolunu tuttuğu çok açık bir şekilde görülüyor. Kurallara göre debriyajı tutmak yasak değil ancak motosikletin 1. viteste bekliyor vaziyette olması yasak. Telemetri verilerinin incelenmesiyle birlikte ortaya çıkan gerçekte mekanikerin debriyajı tuttuğu anlaşılıyor ancak motosiklet 1. viteste değil. Videolar daha kapsamlı incelendiğinde Marquez'in motosikleti 1. vitese geçirdiği görülüyor. Bu incelemeler doğrultusunda IRTA konunun kapandığını açıkladı.
Marc Marquez'in Almanya Grand Prix'sinde pitstop esnasında yaptığı motosiklet değişikliği IRTA tarafından yapılan açıklamayla birlikte yasal olarak nitelendirildi.

Marc Marquez motosiklet değişikliği için pite geldiğinde bazı videolarda ortaya çıkan görüntüye göre mekanikerler motosikletin debriyaj kolunu tutuyordu. IRTA teknik şefi Danny Aldridge yaptığı açıklamada bu hareketin kurallar çerçevesinde yasal olduğunu bildirdi.

Yarış tamamlandıktan hemen sonra Aldridge HRC garajını ziyaret etti ve Marquez'in Sachsenring'de galibiyete ulaştığı motosikletin telemetri verilerini istedi.

İnternette dolaşan bazı videolarda bu pitstop esnasında şüpheli hareketlerin olduğu söyleniyordu. Marquez'in motosiklet değiştirdiği anda bir takım mekanikerinin debriyajı tuttuğu görülüyor ve bu da Marquez'in RC213V motosikletinin viteste olduğu şüphesini uyandırdı.

Videolar incelendiğinde Marquez'in mekanikeri Jordi Castella'nın debriyaj kolunu tuttuğu çok açık bir şekilde görülüyor.

Kurallara göre debriyajı tutmak yasak değil ancak motosikletin 1. viteste bekliyor vaziyette olması yasak.

Telemetri verilerinin incelenmesiyle birlikte ortaya çıkan gerçekte mekanikerin debriyajı tuttuğu anlaşılıyor ancak motosiklet 1. viteste değil. Videolar daha kapsamlı incelendiğinde Marquez'in motosikleti 1. vitese geçirdiği görülüyor. Bu incelemeler doğrultusunda IRTA konunun kapandığını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.