NGK

Motul, Nissan NISMO İle İşBirliğini Büyütüyor

Moto-Haber 22.03.2017 - 17:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3089+ kez okundu.
 

Motul, Nissan NISMO İle İşBirliğini Büyütüyor

Motul, Japon motorsporları devi Nissan Nismo ile iş birliğini büyütüyor. Nissan GT Akademi’nin kurulması ile başlayan Motul – Nissan ortaklığı, oyun konsolu başındaki motorsporları meraklılarını pistlere çıkardığından bu yana başarı ile devam ediyordu. Motul özellikle Avrupa’da Blancpain GT Series’de yarışan tüm Nismo otomobilleri destekliyordu.

2017 senesinde büyütülen iş birliği çerçevesinde Blancpain GT Series Endurance Cup yarışına katılacak Team RJN takımının isim sponsoru Motul oldu. Motul Team RJN, iki adet Nissan GT-R NISMO GT3 ile Pro klasmanında yarışacak. Yarış otomobillerinde Motul’un renklerinden esinlenerek oluşturulan tasarımlar göze çarparken SuperGT’de yarışan #23’den de esintiler dikkat çekiyor.  İlk testler Fransa’nın kuzeyindeki Paul Ricard pistinde yapıldı. Son GT Akademi galibi  StruanMoore (İNG), MattParry (İNG), MattSimmons (AU) 22 numaralı otomobilde,  AlexBuncombe (ING), KatsumasaChiyo (JPN), LucasOrdóñez (ISP) ise 23 numaralı otomobilin direksiyonunda teste katıldılar.  Özel Otomobillere Özel Ürünler Özel otomobiller özel ürünlere ihtiyaç duyar. 3 farklı motor ve bir yeni diferansiyel yağı 2193E 5W40 ve 2189E 75W140 Nissan GT-R NISMO GT3 için Motul tarafından özel ürünler olarak geliştirildi.  Motul Kurumsal İletişim Yöneticisi HeleneZaugg bu işbirliği ile ilgili şunları söyledi; “ Motorsporlarına olan tutkumuz, performans ve kaliteye olan bağlılığımız, Nissan Nismo ile işbirliğimizi arttırarak devam ettirmemizi sağladı. Özellikle dünyanın en zorlu dayanıklılık serilerinden olan BlancpainEndurance Series ‘de yarışacak olan Nissan bizden bu proje için özel bir destek istediğinde bir saniye tereddüt etmeden dahil olduk. 22/23 Nisan’da Monza’da yapılacak ilk yarışta görüşmek üzere.” NISMO’nun Başkanı ve CEO’su TakaoKatagiri ise “Motul, NISMO için SuperGT’den gelen teknolojisi sebebi ile harika bir partner. Geçen seneden beri artan işbirliğimizi BlancpainEndurance Series ‘de yarışacak olan Nissan GT-R NISMO GT3 projesinde büyüttüğümüz için mutluyuz” açıklamasında bulundu. 
Motul, Japon motorsporları devi Nissan Nismo ile iş birliğini büyütüyor. Nissan GT Akademi’nin kurulması ile başlayan Motul – Nissan ortaklığı, oyun konsolu başındaki motorsporları meraklılarını pistlere çıkardığından bu yana başarı ile devam ediyordu. Motul özellikle Avrupa’da Blancpain GT Series’de yarışan tüm Nismo otomobilleri destekliyordu.

2017 senesinde büyütülen iş birliği çerçevesinde Blancpain GT Series Endurance Cup yarışına katılacak Team RJN takımının isim sponsoru Motul oldu. Motul Team RJN, iki adet Nissan GT-R NISMO GT3 ile Pro klasmanında yarışacak. Yarış otomobillerinde Motul’un renklerinden esinlenerek oluşturulan tasarımlar göze çarparken SuperGT’de yarışan #23’den de esintiler dikkat çekiyor. 

İlk testler Fransa’nın kuzeyindeki Paul Ricard pistinde yapıldı. Son GT Akademi galibi  StruanMoore (İNG), MattParry (İNG), MattSimmons (AU) 22 numaralı otomobilde,  AlexBuncombe (ING), KatsumasaChiyo (JPN), LucasOrdóñez (ISP) ise 23 numaralı otomobilin direksiyonunda teste katıldılar. 

Özel Otomobillere Özel Ürünler

Özel otomobiller özel ürünlere ihtiyaç duyar. 3 farklı motor ve bir yeni diferansiyel yağı 2193E 5W40 ve 2189E 75W140 Nissan GT-R NISMO GT3 için Motul tarafından özel ürünler olarak geliştirildi. 

Motul Kurumsal İletişim Yöneticisi HeleneZaugg bu işbirliği ile ilgili şunları söyledi; “ Motorsporlarına olan tutkumuz, performans ve kaliteye olan bağlılığımız, Nissan Nismo ile işbirliğimizi arttırarak devam ettirmemizi sağladı. Özellikle dünyanın en zorlu dayanıklılık serilerinden olan BlancpainEndurance Series ‘de yarışacak olan Nissan bizden bu proje için özel bir destek istediğinde bir saniye tereddüt etmeden dahil olduk. 22/23 Nisan’da Monza’da yapılacak ilk yarışta görüşmek üzere.”

NISMO’nun Başkanı ve CEO’su TakaoKatagiri ise “Motul, NISMO için SuperGT’den gelen teknolojisi sebebi ile harika bir partner. Geçen seneden beri artan işbirliğimizi BlancpainEndurance Series ‘de yarışacak olan Nissan GT-R NISMO GT3 projesinde büyüttüğümüz için mutluyuz” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.