NGK

Türkiye'nin motosiklet yarışlarındaki gururları Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu'ndan kötü haberler var..

Yarışlar 01.10.2017 - 15:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3239+ kez okundu.
 

Türkiye'nin motosiklet yarışlarındaki gururları Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu'ndan kötü haberler var..

Önce STK1000 şampiyonluğu için Toprak Razgatlıoğlu'nun antrenman seansında düştüğü haberi gelirken, sonrasında Kenan'ın sıralamalarda düştüğü haberi geldi. Supersport'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve bu hafta sonu Magny-Cours'a şampiyona lideri olarak gelen Sofuoğlu, antrenman seansında geçirdiği kazadan yara almadan kurtulmayı başarmıştı ancak aynısı sıralama turlarındaki kazası için geçerli olmadı. Sıralamaların son dakikalarında pole pozisyonu için hızlı tur atan Sofuoğlu'nun düşmesi sonucu seans kırmızı bayrakla durduruldu. Pist üstünde yapılan ilk kontrollerin ardından Kenan, leğen kemiğinde acı olduğu için hemen Neverts Hastanesi'ne kaldırıldı. Sofuoğlu'nun kalçasında ve belinde üç kırık olduğunu ve ameliyat için bu akşam özel uçakla Türkiye'ye döneceğini öğrendik. Bu sakatlık sonucunda Sofuoğlu ne yazık ki sezonu kapatacak ve şampiyonluğu kaybedecek gibi görünüyor.  Sezonun bitmesine bu yarış dahil 3 yarış var ve Kenan, en yakın rakibi Mahias'ın sadece 4 puan farkla önünde yer alıyor. Sezon başını da sakatlık nedeniyle kaçıran Kenan, çıktığı 7 yarışta 5 galibiyet ve 1 podyum aldı. Son 2 seneyi Supersport'ta şampiyon olarak tamamlayan Kenan, toplamda ise 5 kez şampiyonluk yaşadı ve serinin en başarılı sürücüsü olma unvanına sahip. Toprak Razgatlıoğlu da Türkiye'ye dönüyor! Kenan Sofuoğlu ile birlikte antrenmanda düşerek bugünkü Toprak Razgatlıoğlu'nun da Türkiye'ye döneceğini ve yarışa katılamayacağını öğreniyoruz. Razgatlıoğlu'nun daha önce çıkan omzunun bir daha çıkma ihtimali olduğu için yarışmasına izin verilmediği belirtildi. STK1000'de şampiyonluk mücadelesi veren Toprak, 114 puan ile lider Rinaldi'nin 8 puan gerisinde yer alıyordu.  

Önce STK1000 şampiyonluğu için Toprak Razgatlıoğlu'nun antrenman seansında düştüğü haberi gelirken, sonrasında Kenan'ın sıralamalarda düştüğü haberi geldi.

Supersport'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve bu hafta sonu Magny-Cours'a şampiyona lideri olarak gelen Sofuoğlu, antrenman seansında geçirdiği kazadan yara almadan kurtulmayı başarmıştı ancak aynısı sıralama turlarındaki kazası için geçerli olmadı.

Sıralamaların son dakikalarında pole pozisyonu için hızlı tur atan Sofuoğlu'nun düşmesi sonucu seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Pist üstünde yapılan ilk kontrollerin ardından Kenan, leğen kemiğinde acı olduğu için hemen Neverts Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sofuoğlu'nun kalçasında ve belinde üç kırık olduğunu ve ameliyat için bu akşam özel uçakla Türkiye'ye döneceğini öğrendik.

Bu sakatlık sonucunda Sofuoğlu ne yazık ki sezonu kapatacak ve şampiyonluğu kaybedecek gibi görünüyor. 

Sezonun bitmesine bu yarış dahil 3 yarış var ve Kenan, en yakın rakibi Mahias'ın sadece 4 puan farkla önünde yer alıyor. Sezon başını da sakatlık nedeniyle kaçıran Kenan, çıktığı 7 yarışta 5 galibiyet ve 1 podyum aldı.

Son 2 seneyi Supersport'ta şampiyon olarak tamamlayan Kenan, toplamda ise 5 kez şampiyonluk yaşadı ve serinin en başarılı sürücüsü olma unvanına sahip.

Toprak Razgatlıoğlu da Türkiye'ye dönüyor!

Kenan Sofuoğlu ile birlikte antrenmanda düşerek bugünkü Toprak Razgatlıoğlu'nun da Türkiye'ye döneceğini ve yarışa katılamayacağını öğreniyoruz.

Razgatlıoğlu'nun daha önce çıkan omzunun bir daha çıkma ihtimali olduğu için yarışmasına izin verilmediği belirtildi.

STK1000'de şampiyonluk mücadelesi veren Toprak, 114 puan ile lider Rinaldi'nin 8 puan gerisinde yer alıyordu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.