NGK

Sofuoğlu Sezonu Podyumda Kapattı

Moto-Haber 31.10.2016 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2075+ kez okundu.
 

Sofuoğlu Sezonu Podyumda Kapattı

İspanya'da şampiyonluğunu ilan eden Sofuoğlu, Katar'da ikinci oldu ve sezonu podyum yaparak bitirdi.

Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu , sezonun son yarışı için Katar’daydı. Kawasaki’si ile hem antrenman turlarında hem de dün yapılan superpole’de çok iyi bir performans sergileyen Sofuoğlu yarışa ikinci sıradan başladı. Sofuoğlu, yarışın ilk turlarında altıncı sıraya kadar geriledi. Fakat daha sonra ritmini bulan şampiyon pilotumuz önündeki rakipleri tek tek geçerek son 6 tura ikinci sırada girdi. Bu turdan itibaren önündeki Kyle Smith’i de zorlamaya başlayan Sofuoğlu yarışın bitmesine üç tur kala Smith ile inanılmaz bir liderlik mücadelesine girdi. Liderliğin iki kez el değiştirdiği yarışta son turda yaptığı atakla Kyle Smith yarıştan galip ayrılan taraf oldu. Sezonun son yarışında podyumu tamamlayan son pilot ise Jules Cluzel oldu.
İspanya'da şampiyonluğunu ilan eden Sofuoğlu, Katar'da ikinci oldu ve sezonu podyum yaparak bitirdi.

Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu , sezonun son yarışı için Katar’daydı.

Kawasaki’si ile hem antrenman turlarında hem de dün yapılan superpole’de çok iyi bir performans sergileyen Sofuoğlu yarışa ikinci sıradan başladı.

Sofuoğlu, yarışın ilk turlarında altıncı sıraya kadar geriledi. Fakat daha sonra ritmini bulan şampiyon pilotumuz önündeki rakipleri tek tek geçerek son 6 tura ikinci sırada girdi.

Bu turdan itibaren önündeki Kyle Smith’i de zorlamaya başlayan Sofuoğlu yarışın bitmesine üç tur kala Smith ile inanılmaz bir liderlik mücadelesine girdi. Liderliğin iki kez el değiştirdiği yarışta son turda yaptığı atakla Kyle Smith yarıştan galip ayrılan taraf oldu.

Sezonun son yarışında podyumu tamamlayan son pilot ise Jules Cluzel oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.