NGK

Vespa’nın ilk elektrikli motosikleti Elettrica 2018’de yollarda olacak.

Yeni Modeller 06.02.2018 - 15:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2827+ kez okundu.
 

Vespa’nın ilk elektrikli motosikleti Elettrica 2018’de yollarda olacak.

Vespa elektrikli motosiklet üreteceğini ilk olarak 2016’nın kasım ayında duyurmuştu. Vespa’nın çatı şirketi Piaggio, bundan tam 1 yıl sonra Milano Motosiklet Fuarı’nda Vespa Elettrica adını taşıyan motosiklete dair yeni detayları paylaştı.

Şirket elektrikli motosikletin fiyatı ve kesin çıkış tarihi konusunda sessizliğini korumaya devam etti. Ancak motosikletin 2018’in ilkbahar aylarında ön siparişe açılacağı belirtildi. Bu da 2018 sona ermeden elektrikli Vespa’ların yollarda görülebileceği anlamına geliyor. Elettrica 100 kilometrelik bir menzil vadetse de, bu sürenin sürüş tarzına göre değişebileceği de belirtiliyor. Elektrikli motosikletin 50cc’lik seçeneklere kıyasla daha yüksek bir performans sergileyeceği de Piaggio’nun dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Şirket, yeni motosikletinin şehir içinde kullanıma uygun olduğu bilgisini vermeyi de ihmal etmiyor.     Elettrica’nın pilini tamamen doldurmak için motosikleti 4 saat boyunca standart bir duvar prizinin yakında tutmak gerekiyor. Piaggio bataryaların 50 ila 70 bin kilometrelik bir kullanım ömrüne sahip olacağını belirtirken, 1000 şarjın ardından kapasitede yüzde 20’lik bir düşüş olacağının uyarısını da yapıyor. Elektrikli motosikletin bataryasını değiştirmenin mümkün olup olmayacağı bilinmiyor. Dileyenler Elettrica’nın hibrit versiyonunu da tercih edebilecek. Elettrica X adını taşıyan modelde menzil 200 kilometreye yükseliyor.  
Vespa elektrikli motosiklet üreteceğini ilk olarak 2016’nın kasım ayında duyurmuştu. Vespa’nın çatı şirketi Piaggio, bundan tam 1 yıl sonra Milano Motosiklet Fuarı’nda Vespa Elettrica adını taşıyan motosiklete dair yeni detayları paylaştı.

Şirket elektrikli motosikletin fiyatı ve kesin çıkış tarihi konusunda sessizliğini korumaya devam etti. Ancak motosikletin 2018’in ilkbahar aylarında ön siparişe açılacağı belirtildi. Bu da 2018 sona ermeden elektrikli Vespa’ların yollarda görülebileceği anlamına geliyor.

Elettrica 100 kilometrelik bir menzil vadetse de, bu sürenin sürüş tarzına göre değişebileceği de belirtiliyor. Elektrikli motosikletin 50cc’lik seçeneklere kıyasla daha yüksek bir performans sergileyeceği de Piaggio’nun dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Şirket, yeni motosikletinin şehir içinde kullanıma uygun olduğu bilgisini vermeyi de ihmal etmiyor.

 

 

Elettrica’nın pilini tamamen doldurmak için motosikleti 4 saat boyunca standart bir duvar prizinin yakında tutmak gerekiyor. Piaggio bataryaların 50 ila 70 bin kilometrelik bir kullanım ömrüne sahip olacağını belirtirken, 1000 şarjın ardından kapasitede yüzde 20’lik bir düşüş olacağının uyarısını da yapıyor. Elektrikli motosikletin bataryasını değiştirmenin mümkün olup olmayacağı bilinmiyor.

Dileyenler Elettrica’nın hibrit versiyonunu da tercih edebilecek. Elettrica X adını taşıyan modelde menzil 200 kilometreye yükseliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.