NGK

Yamaha: Rossi'nin anlaşmasını erkenden uzatmamız muhtemel değil

Moto-GP 19.09.2017 - 13:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3673+ kez okundu.
 

Yamaha: Rossi'nin anlaşmasını erkenden uzatmamız muhtemel değil

Yamaha takım patronu Lin Jarvis, Valentino Rossi'nin anlaşmasını uzatmak için gelecek sezonda birkaç yarış geçmeden evvel herhangi bir görüşme yapmayı beklemediğini söyledi. Birçok MotoGP sürücüsünün olduğu gibi, Rossi'nin de anlaşması gelecek yılın sonunda sona erecek. İtalyan sürücünün mevcut anlaşması, 2016 sezonu başlamadan önce imzalanmış ve Katar GP'si hafta sonunda duyurulmuştu. Bu duyuru, Jorge Lorenzo'nun Ducati'ye geçişi gibi birkaç hamleyi daha tetiklemişti. Ancak Jarvis, bu sefer görüşmelere çok erken başlamayı beklemediğini, zira Rossi'nin, 2018'in ilk yarışlarında, bu sporda kalmak isteyip istemediğine karar vermek isteyeceğini düşündüğünü söyledi. Motorsport.com'a konuşan Jarvis, Rossi'nin 2019 anlaşması için herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusuna: "Hayır, çünkü iki yıllık bir anlaşmamız zaten var." "Geçen yıl Katar'da Rossi'nin anlaşmasını yeniledik. Şu anda, bu iki yıllık anlaşmanın yarısından çoğunu doldurmuş bulunmaktayız." "Onunla görüşeceğiz ancak Katar hafta sonu gibi erken bir sürede olacağını düşünmüyorum." "Mugello yarışına yakın bir zamanda görüşebiliriz. Bu sayede o da 2018 sonrasında bu sporda kalmak isteyip istemediğine karar verecektir." Rossi, daha önceleri vermiş olduğu bir demeçte, eğer rekabetçi olmaya devam ederse 2019 ve sonrası için bir anlaşma imzalamaya açık olduğunu söylemişti. Haziran ayında MotoGP.com'a konuşan Rossi, "Anlaşmayı imzaladığımda, bunun son anlaşmam olabileceğini düşündüm. Ancak emin değildim. Bu, duruma göre değişebilir." "Gelecek sezonun başında bir karar vereceğim. Hâlâ rekabetçi ve kazanıyor olursam devam etmek isterim." demişti.

Yamaha takım patronu Lin Jarvis, Valentino Rossi'nin anlaşmasını uzatmak için gelecek sezonda birkaç yarış geçmeden evvel herhangi bir görüşme yapmayı beklemediğini söyledi.

Birçok MotoGP sürücüsünün olduğu gibi, Rossi'nin de anlaşması gelecek yılın sonunda sona erecek.

İtalyan sürücünün mevcut anlaşması, 2016 sezonu başlamadan önce imzalanmış ve Katar GP'si hafta sonunda duyurulmuştu. Bu duyuru, Jorge Lorenzo'nun Ducati'ye geçişi gibi birkaç hamleyi daha tetiklemişti.

Ancak Jarvis, bu sefer görüşmelere çok erken başlamayı beklemediğini, zira Rossi'nin, 2018'in ilk yarışlarında, bu sporda kalmak isteyip istemediğine karar vermek isteyeceğini düşündüğünü söyledi.

Motorsport.com'a konuşan Jarvis, Rossi'nin 2019 anlaşması için herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusuna: "Hayır, çünkü iki yıllık bir anlaşmamız zaten var."

"Geçen yıl Katar'da Rossi'nin anlaşmasını yeniledik. Şu anda, bu iki yıllık anlaşmanın yarısından çoğunu doldurmuş bulunmaktayız."

"Onunla görüşeceğiz ancak Katar hafta sonu gibi erken bir sürede olacağını düşünmüyorum."

"Mugello yarışına yakın bir zamanda görüşebiliriz. Bu sayede o da 2018 sonrasında bu sporda kalmak isteyip istemediğine karar verecektir."

Rossi, daha önceleri vermiş olduğu bir demeçte, eğer rekabetçi olmaya devam ederse 2019 ve sonrası için bir anlaşma imzalamaya açık olduğunu söylemişti.

Haziran ayında MotoGP.com'a konuşan Rossi, "Anlaşmayı imzaladığımda, bunun son anlaşmam olabileceğini düşündüm. Ancak emin değildim. Bu, duruma göre değişebilir."

"Gelecek sezonun başında bir karar vereceğim. Hâlâ rekabetçi ve kazanıyor olursam devam etmek isterim." demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.