Yaşanabilir Bir Trafik İçin Motosiklet Kullanın
Yaşanabilir Bir Trafik İçin Motosiklet Kullanın
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, motosiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ödüllü bir yarışma düzenlediklerini ve en iyi projeyi üretene 10 bin lira ödül vereceklerini söyledi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, motosiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ödüllü bir yarışma düzenlediklerini ve en iyi projeyi üretene 10 bin lira ödül vereceklerini söyledi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, motosiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ödüllü bir yarışma düzenlediklerini ve en iyi projeyi üretene 10 bin lira ödül vereceklerini söyledi. |
Türkiye'de motosiklet kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Göreve geldiğimiz günden beri en büyük amacımız bu sporun bilinirliğini ve motosiklet kullanımını artırmak. Çalışmalarımız sırasında böyle bir yarışma fikri doğdu ve hemen hayata geçirdik" dedi. Yarışmaya camia içinden ya da dışından herkesin katılabileceğini dile getiren Uçar, "En iyi projenin sahibine 10 bin lira ödül vereceğiz. Eğer gerçekten uygun bir proje olursa üst makamlara kadar gidip, projenin uygulanması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
"KULLANMAYANLARIN, KULLANANLARA BAKIŞ AÇISI KAN KAYBI GİBİ"
"Motosiklet, çevre ve hava kirliliği, ulaşım sorunları, görüntü ve ses kirliliği gibi birçok problemin çözümü aslında" diye konuşan Başkan Uçar, şöyle devam etti: "10 milyon nüfuslu Yunanistan'da 3-4 milyon motosiklet kullanıcısı var. 75-80 milyonluk ülkemizde ise kayıtlı rakam 2-2,5 milyona kadar düşüyor. Herkes için daha yaşanabilir bir trafik ortamı istiyorsak motosiklet kullanımını artırmalıyız. Motosiklet kullanımını yaygınlaştırma konusunda en büyük mücadeleyi ise motosiklet kullanmayanlara karşı veriyoruz. Kullanmayanların, kullananlara bakış açısı kan kaybı gibi. Bu algıyı yıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bakış açısı önümüzdeki en büyük engellerden biri."
Motosikletli yaşam ile ilgili hem kullananlara hem de kullanmayanlara yeterli eğitimin verilmediğini anlatan Uçar, "Motosiklet kullananların sanki araba kullanıyormuş gibi dikkatli olması gerekiyor. Trafikteki diğer araçların da motosiklet sürücülerini görmezden gelmemesi ve titiz davranması gerek" şeklinde konuştu. İnsanların "motora çarpmayı" bilinçaltında "az hasarlı" olarak kodladığını kaydeden Uçar, şunları söyledi: "İnsanlar bunun hayati risk taşıdığının fakında değil. Bir motora çarptığınızda aracınız çok az hasar alabilir ama motorun sürücüsü ölüme kadar giden zararlar görebilir. Oysa biz hep hayati riski değil, maddi riski hesaplıyoruz. Trafikteki insanların, o motorun üstünde sanki babası, kardeşi, eşi varmış gibi davranması gerekiyor. Daha titiz olunmalı."
SÜRÜCÜ KURSLARI DAVRANIŞ DERSİ VERMELİ
Trafikte motosikletle fast food taşıyan, parça başı komisyon alanların çok dikkatsiz davrandığına dikkati çeken Uçar, "O kadar dikkatsiz kullanıyorlar ki bizim düzeltmeye çalıştığımız algıyı yerle bir ediyorlar" dedi. Bu tür dağıtıcılar gibi otobanlarda yarışanların da insanları bu kültürden soğuttuğunu anlatan Bekir Yunus Uçar, tüm bunların karşısında olduklarını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Sürücü kurslarında motor kullananlara karşı nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, "Kurslara bu bilgilerin konması için çalışma yapacağız. Ayrıca bazı firmalarla anlaşıp, satışı yapılan otomobillerin torpido gözlerine bilgilendirme kitapçıkları konmasını sağlamak istiyoruz. Bu kitapçıklarda motosiklet kullanan insanların trafikte karşılaştıkları sorunlardan örnekler olacak. Tabii bunlar için sponsor desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.